Genk on stage: topfans blikken terug

Gepubliceerd op vrijdag 12 juni 2020 15 u.
Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan Genk On Stage? GOS lanceerde de oproep op zijn facebookpagina en dit zijn enkele mooie en ontroerende verhalen die de organisatie mocht ontvangen. Dankjewel daarvoor!

YUSUF ALBAYRAK WAS MEMORABEL - Albert Claesen (muzikant):

"Ik heb heel veel concerten gezien op Genk On Stage. De grote groepen zoals Kid Creole & The Coconuts, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Chic met Nile Rodgers, Arno en Level 42. Maar ik kies er toch voor om naar de rijkelijk geprogrammeerde Genkse groepen te gaan kijken. Daarvan onthoud ik vooral de passage van het legendarische Clown met Pino Guarraci op de Main Stage enkele jaren geleden. Ook het veel te vroeg geprogrammeerde concert van Yusuf Albayrak was voor mij erg memorabel. En je merkt dat Genkenaren de aandacht voor eigen talent erg appreciëren."

DE GEEST HEEFT VEEL FANS VERWEND - Carine Remans (bezoeker):

"Ik ben al enkele jaren enorme fan van de Geest, dorpsjeugdgenoten van mij uit Termien. Frontman Geert Vanloffelt is een nachtegaal die met zijn stem en band al vele fans heeft verwend. Ik heb tijdens hun optreden op GOS fans leren kennen uit Zwalm in Oost-Vlaanderen, die speciaal voor hem naar hier kwamen. Zo is GOS elk jaar onze vaste afspraak geworden, Ik hoop dat De Geest er zal zijn in 2021 en dan zijn wij ook weer van de partij!"

HIPHOPGESCHIEDENIS MET ZWANGERE GUY EN GOEIE JONGENS - Alberto Mazzoni (muzikant):

"Ik herinner me het optreden in 1998 met Don Luca, Nupstr, Brahim en Deejoohcee, toen nog Swingin’ Genk. Dat was op een klein podium tussen Shopping 1 en 2. Zelfs Patje van Genk kwam toen breakdancen. Waar is de tijd! 20 jaar later stonden we voor een volle Main Stage met Zwangere Guy én schreven we Genkse hiphopgeschiedenis op Factor J met Goeie Jongens."

STAN VAN SAMANG GAF HAAR EEN KUS - Ronny Weltens (bezoeker):

"Prachtig moment vorig jaar voor onze dochter Lotte. Ze stond al heel het optreden met haar spandoek te zwaaien en toen kwam Stan ineens haar richting uit en gaf haar een kus die ze nooit meer zou vergeten. Het spandoek hangt ingekaderd op haar kamer. Wat een prachtige herinnering aan GOS 2019!"

NIELSON ZIEN EN ZWANGER WORDEN! - Katrien Van Doren (bezoeker):

"In 2015 ging ik naar Nielson kijken. Na thuiskomst deed ik een zwangerschapstest omdat ik
me al een paar dagen niet goed in m’n vel voelde. En die was.... positief! Hij (Nielson) had er uiteraard niets mee te maken!"

ALTIJD FEEST IN DE STATIONSSTRAAT - Noula Charitakis (bezoeker):

"Veel te veel mooie herinneringen. Voor mij is het altijd feest aan de tent van café Camarque
in de Stationsstraat. Een zwaar gemis dit jaar, helaas!"

BLIJE GEZICHTEN OP KINDERWERF - Silke Winters (vrijwilliger):

"De blije gezichten zien van kinderen als ze eindelijk dat gekke kapsel hebben of op het springkasteel mogen springen. De mensen zich zien amuseren met de muziek en de vrienden. Elk jaar is dat opnieuw genieten voor mij. Met heel veel plezier sta ik volgend jaar weer paraat om te helpen!"

 

ORGANISATIE GOS KIJKT HOOPVOL UIT NAAR 2021

Wat ging er door de hoofden van de organisatie? Het moet in ieder geval geklonken hebben als een scheldtirade. We vroegen het aan Roel Rabijns van de organisatie GOS.

Roel Rabijns: “Je voelde het scenario zich langzaam opbouwen vanaf midden maart. We waren dus niet echt verbaasd toen we GOS en alle andere evenementen moesten afblazen. Het was wachten op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad op 15 april. Doodjammer uiteraard, want je leeft hier elk jaar enorm naartoe. Genk On Stage had een topprogramma en ook onze organisatie liep gesmeerd.”

Hoe gaat dat dan verder? Hebben jullie alles goed kunnen afhandelen?

Roel: “De artistieke contracten hebben we kunnen annuleren en enkele groepen hebben we kunnen verplaatsen naar volgend jaar. Voor onze leveranciers en horeca is dit natuurlijk een zware dobber. Maar we kijken hoopvol uit naar de zomer van 2021!”

Wordt het een zomer zonder muziek in Genk?

Roel: “We bekijken of we live muziek of animatie kunnen inzetten deze zomer. Als de regels het toelaten, kan er eventueel aan een terras of op een plein een band live spelen. Maar dat is sowieso afwachten tot we groen licht krijgen.”

www.genkonstage.be