Genk On Stage trapt af met 20.000 festivalgangers

Gepubliceerd op vrijdag 24 juni 2022 11.38 u.
Persbericht van 24 juni 2022

Na 2 jaar mocht Genk zijn festivalgangers terug welkom heten op het gratis stadsfestival Genk On Stage. The Starlings opende de avond op de Main Stage. Publieksfavoriet Bart Peeters zorgde voor een vol Stadsplein.

Tal van topartiesten vulden de affiche van de 20ste editie van Genk On Stage. Op Main Stage werd het publiek deze eerste avond getrakteerd op Vlaamse topartiesten: The Starlings, Bart Peeters & zijn Ideale Mannen en De Mens. “Op het Stadsplein was het al vroeg op de avond gezellig druk. Het evenementenplein stond garant voor een echt feest voor de jeugd en in het centrum kon de liefhebber genieten van Genks lokaal talent.” Vertelt schepen van Evenementen Karel Kriekemans.

Publieksfavoriet

Favoriet van de avond was ongetwijfeld Bart Peters met zijn Ideale Mannen. Voor het optreden vulde het Stadsplein zich al snel met een 15.000 liefhebbers. De misschien wel grootste fan aanwezig was achtjarige Cérise. Zij kon zelfs even met hem op de foto. “Heist aan zee is mijn favoriete nummer, het was een grote droom van mij hem live bezig te zien.”

Voor en door Genk

Naast de reguliere podia kan je tijdens Genk On Stage ook genieten van tal van initiatieven van de lokale handelaars. “Maar liefst 31 handelszaken uit het centrum en omgeving zetten mee hun schouders onder het festival en organiseren zelf bijkomende activiteiten.” Aldus schepen van Economie Toon Vandeurzen.

Duurzaam

Genk On Stage zet ook dit jaar weer in op duurzaamheid. Zo worden bekers, borden en bestek herbruikbaar. Programmaboekjes werden vervangen door alternatieven voor de smartphone. “Via de stadsapp die deze week werd gelanceerd kan de bezoeker de beschikbaarheden van parkings controleren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Genk On Stage.” Vertelt burgemeester Wim Dries. “Je eigen line-up samenstellen? Dat kan dan weer via de Genk On Stage applicatie. Beide apps kan je gratis downloaden via de App Store.”