Genk On Stage zet lokaal talent in de kijker

Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2022 11.09 u.
Persbericht van 9 juni 2022

In Genk en omstreken wordt er afgeteld naar het laatste weekend van juni: dan is het opnieuw Genk On Stage. Om het verlangen nog wat groter te maken, delen we graag enkele nieuwtjes. Zo komt ook FAISAL naar GOS, kan je lekker eten op foodtruck festival SMA(A)K en zijn er samenwerkingen met lokale kunstenaars.

Genk On Stage 2022 wordt een feesteditie, het festival bestaat namelijk twintig jaar. Dat gaan we vieren. En hoe! Met nieuwe namen op de affiche: FAISAL, Davide Cavaliere en Loredana werden nog toegevoegd aan de line-up. Eerder werden kleppers als Bart Peeters, de Jeugd Van Tegenwoordig, Grandmaster Flash en Ruben Block al aangekondigd.

Lokaal talent

Zowel op als naast de podia is er veel aandacht voor lokaal talent. Maar liefst 75% van de geprogrammeerde muzikanten komen uit de buurt, de helft daarvan is Genks. “En daar zijn we enorm trots op. Genk is een stad die bruist van het talent en dat tonen we graag,” vertelt schepen van Talentontwikkeling, Anniek Nagels. “Ook de muzikanten van onze eigen academie GA voor Muziek staan zondag op Main Stage.”
Maar dus ook naast de podia kan je van Genkse kunsten genieten. Zo is er een samenwerking met kunstenaars Eleni Valor-Lopez en Houcine Boussabat van The Building vzw, zij versieren een pand in Shopping 1 naar aanloop van GOS. Graffiti-kunstenaar Jan ‘Deejoohcee’ Rosius vrolijkt de brug van de Westerring aan het skatepark op met een unieke tag.

SMA(A)Kelijk

Er wordt deze editie ook aan de foodies onder de festivalgangers gedacht. Genieten van lekker eten kan je op het foodtruck festival SMA(A)K dat zijn tenten opslaat op de fruitmarkt. “We willen alle bezoekers een totaalbeleving bieden,” vertelt schepen van Evenementen en Jeugd Karel Kriekemans. “Er is muziek, kunst én lekker eten.” SMA(A)K is een culinaire smeltkroes van culturen met smaken van Azië tot Zuid-Amerika. “Een echte representatie van alles waar het multiculturele Genk voor staat,” licht schepen Kriekemans verder toe.

Op Hete Kolen

Tenslotte opent er dit jaar een gloednieuwe site op Genk On Stage. Het bekende Factor J maakt plaats voor ‘Hete Kolen’ op het Evenementenplein. “De focus ligt nog steeds op de jeugd, maar we willen de beleving ruimer maken,” legt schepen Kriekemans uit. “Hete Kolen is het nieuwe jongerenplatform van de jeugddienst waarbij we enerzijds het bestaande belevingsaanbod in Genk meer onder de aandacht wil brengen bij de jongeren en anderzijds jongeren meer willen aanzetten om zelf evenementen te organiseren.”

Er zullen drie podia zijn: Hete Kolen (hoofdpodium), de CLUB en het PAND. Op vrijdagavond zullen de beats van onder andere Kwijt Trek System en Klaps tot de vroege uurtjes weerklinken. Zaterdag wordt ingevuld door onder andere Bluai, Goeie Jongens en Compact Disk Dummies en zondag zal Domage op Hete Kolen hosten met onder andere $hirak en Ashafar.

MEER INFO

Genk On Stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni.
www.genkonstage.be