Genk op zoek naar de gezelligste plek

Gepubliceerd op woensdag 29 november 2023 13.36 u.
Persbericht van 29 november 2023

De eindejaarsperiode mag dan wel de donkerste periode van het jaar zijn, het is ook de tijd van licht en gezelligheid. Daarom lanceert stad Genk in december een leuke wedstrijd.?De stad is op zoek naar zoveel mogelijk Genkenaren die in december samen met de buren hun appartement, straat of buurt gezellig maken.

“Genkenaren houden van deze gezellige periode en tonen dit vaak door hun straat, buurt of appartementsgebouw met veel trots sfeervol te versieren”,?zegt?schepen van?Wonen, Wijken en Participatie?Alessandro Cucchiara.?“Het gaat niet alleen om het versieren van?gebouwen, maar ook om het creëren van een gezellige sfeer die de gemeenschap verbindt en mensen samen brengt. Wij geloven in die kracht van samenhorigheid en willen dit dan ook op een leuke manier in beeld brengen.”

Straten, buurten of bewoners van een appartementsgebouw die willen deelnemen, moeten zich vóór 20 december inschrijven via www.genk.be/gezelligsteplek. Ook straat-, buurt- of handelscomités kunnen deelnemen aan de wedstrijd.

Vanaf 21 december tot 1 januari krijgen alle Genkenaren de kans om te stemmen voor hun favoriete inzending via de publieksjury. Naast de publieksjury zal ook een vakjury een oordeel vellen over de ingezonden projecten. Uiteindelijk worden twee teams als winnaars gekozen; elk team ontvangt een beloning van 750 euro om een feest te organiseren voor hun appartement, straat of buurt. Daarnaast krijgen ze een bord met de vermelding 'Gezelligste Plek 2023'. De winnaars worden op 9 januari bekendgemaakt.

Maak van jouw buurt de gezelligste plek van Genk! Doe mee op www.genk.be/gezelligsteplek