Genk verhoogt vaccinatiegraad met gerichte prikmomenten

Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2021 9.46 u.
Begin september organiseerde Stad Genk samen met eerstelijnszone Kemp & Duin mobiele prikmomenten in de middelbare scholen. Samen met de open prikdag van 8 september zorgde dat voor een betere vaccinatiegraad in onze stad. Er zijn nog open prikdagen op 16, 18, 23 en 29 september.

Maar liefst 486 jongeren onder de achttien jaar lieten zich vaccineren tijdens de mobiele prikmomenten. Door deze extra prikken komt de stad Genk een stuk dichter bij het Vlaams gemiddelde.

Open prikdagen in de wijken

Er waren niet enkel mobiele prikmomenten in de scholen. De stad Genk en de ELZ Kemp en Duin vzw zetten de voorbije weken alles op alles om nog zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarom werden er ook mobiele prikmomenten georganiseerd in de verschillende wijken waar de vaccinatiegraad momenteel onder het gemiddelde ligt.

Laatste open prikdagen

Wie zich nog niet heeft laten vaccineren, kan nog terecht op één van de vier open prikdagen op 16, 18, 23 en 29 september in de Limburghal. De stad Genk en eerstelijnszone Kemp & Duin proberen hiermee nog een keer te overtuigen met als doel de vaccinatiegraad verder op te krikken.