Genk verwent alle shoppende mama’s op Moederdag

Gepubliceerd op dinsdag 3 mei 2022 13.58 u.
Persbericht van 3 mei 2022

Op zaterdag 7 mei rollen ‘Genk in bloei’ en de centrumhandelaars de roze loper uit voor alle shoppende mama’s. Ze worden in de bloemetjes gezet en een aankoop in de stad levert hen een toegangsticketje tot Mommy Ville op.

Moederdag wordt ook in Genk centrum gevierd. Iedere aankoop van minimum 20 euro levert een toegangskaartje op tot Mommy Ville, een verwendorp op de Grote Markt. Hier worden de mama’s in de watten gelegd met een verfrissend masker, een korte massage, een kleine manicure en zoveel meer. “De Genkse handelaars pakken weer verrassend uit met deze verwenactie, waarmee we de shoppende mama’s een leuke dag in Genk willen bieden”, zegt schepen van Economie Toon Vandeurzen.

Fotowedstrijd

Alle mama’s die voorbij de Grote Markt komen, worden ook in de bloemetjes gezet door Genk in bloei. Dat mag je letterlijk nemen: er wachten duizenden mooie lavendelplantjes in alle kleuren op alle Genkse mama’s.
“En dat is niet alles,” vult schepen Vandeurzen aan. “Er trekt ook een fotograaf door de centrumstraten van stad Genk om mama’s op een speelse manier te portretteren, al dan niet met kroost en/of partner. Zo wordt deze dag er zeker één om te herinneren.”

Aan het einde van de actie zijn alle foto’s terug te vinden op de Facebookpagina van Shoppen in Genk. Dan kan iedereen op de leukste foto stemmen door te liken. De drie mama’s met de meeste ‘vind ik leuks’ op maandag 16 mei om 12.00 uur, winnen een ‘Doe es Genk-kaart’ ter waarde van 250 euro.

Praktisch

Mommy Ville is geopend ter ere van Moederdag op 7 mei 2022, van 13.00 uur tot 17.30 uur. Je vindt het verwendorp op de Grote Markt in het centrum van Genk. Naast Mommy Ville vind je de actie van Genk in Bloei terug.