Genk viert Meisjesdag op 11 oktober

Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 17.05 u.
11 oktober is door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen tot Wereldmeisjesdag. Een belangrijke dag die ervoor zorgt dat meisjes gehoord worden in hun strijd tegen discriminatie en uitbuiting. In Genk laten we die dag niet zomaar voorbijgaan. Initiatieven voor én door meisjes.

1. DANSEN EN BEWEGEN

Genkse meisjes tussen 14 en 18 jaar worden uitgenodigd om kennis te maken met RE'ONNA, een werking van Passerelle vzw die instaat voor cultuur-educatieve activiteiten. Zij stimuleren kinderen en jongeren om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien

Volg de open workshop op 11/10

informeer je via valentina@iamdonna.be of info@passerellevzw.be

of kijk op www.passerellevzw.be voor meer info

2. EXPO EN KORTFILM

Op Wereldmeisjesdag wordt de expo Onna geopend en kan je kennismaken met de werking van Re’onna. Ontmoet coach Valentina en de meisjes achter de expo. Om 16 uur is er de vertoning van de kortfilm die Genkse regisseur en documentairemaker Diren Agbaba maakte over Re’onna. We praten na bij een drankje.

11/10: vanaf 14 uur expo (loopt nog tot 31/10), om 16 uur film

Bibliotheek Genk, afdeling Film & Muziek

Gratis

3. FILMPRAATJES

Bibmedewerkers Ulrike en Jeroen gaan in gesprek over een film. Die bekijk je vooraf zelf: dat kan via Sooner, het streamingplatform van de Vlaamse bibliotheken. Op zaterdag 14 oktober vanaf 10.15u gaat het over ‘The Florida Project’ (Sean Baker, 2017). De film, een sociaal drama over armoede en (on-)verantwoord ouderschap, portretteert de 6-jarige Moonee en haar 22-jarige moeder Halley.

14/10 om 10.15 uur
Bibliotheek

Lees meer

4. FEMININA

Wist je dat er de bibliotheek en op alle secundaire scholen van Genk gratis menstruatiematerialen ter beschikking is? Veel meisjes herkennen de situatie waarschijnlijk, want het overkomt je wel eens. Plots word je verrast door je menstruatie, en je was er niet op voorbereid. Genk nam dit intiatiatief met het project ‘Feminina’, waarbij de stad het de taboe rond menstruatie wil doorbreken.

Lees meer