Genk zegt nee tegen racisme

Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2018 10.46 u.
Stad Genk werkt sinds enkele jaren samen met Unia, het Interfederaal Gelijke kansencentrum. Tanja Croci is coördinator van het lokaal contactpunt Genk. Burgers die zich gediscrimineerd voelen, kunnen bij haar terecht voor informatie en advies.

“Mensen worden om allerlei redenen gediscrimineerd: omwille van leeftijd, geloof, handicap, geaardheid, enzovoort. Iedereen die zich gediscrimineerd voelt of getuige is van discriminatie, kan bij Unia aankloppen,” verzekert Tania. “ Wij informeren je over je rechten en zoeken samen naar een oplossing. In de analyse van de meldingscijfers merken we dat de meldingsbereidheid nog wel beter kan. Achter elk individueel verhaal, schuilen er vast nog heel wat meer. ”

Stad Genk en Unia organiseren ook samen acties om het discriminatiemechanisme te ontwarren. “Elk jaar op 21 maart, de Internationale dag tegen racisme en discriminatie informeren we de medewerkers van stad Genk. We geven ze de nodige bagage mee om hun rol als ambassadeur van een diversiteitsvriendelijke organisatie op te nemen”.