Genkenaren brengen verbindend theater in Vlakveld

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 9.30 u.
Het weekend van 17,18 en 19 maart zal het Vlakveldplein er even anders uitzien. Een groep Genkenaren speelt er drie keer ‘OverLeven’, een theaterstuk van het sociaal-artistiek gezelschap CIE Tartaren. Dit gaat over samenleven en het elkaar wel of niet begrijpen.

Over liefde en samenhorigheid

We leven met veel verschillende mensen op een kleine oppervlakte. Soms is dat moeilijk, soms lijkt het vanzelf te gaan. Met een diverse groep Genkenaren - de meesten zonder enige acteerervaring - is regisseur Layla Önlen aan de slag gegaan. Hun ervaringen rond samenleven werden verweven met de verhalen van de wijk en verwerkt in een ontwapende beeldende theatervoorstelling die je al wandelend beleeft.

Adelina: "Ik hoop dat Genkenaren meer dan benieuwd zullen zijn naar deze voorstelling"

De voorstelling is op en top Genks, want naast de acteurs werken ook TekSTIEL, wandelgroep Termien, Atlascollege en fotoatelier Zwiep mee. “En dan vergeten we er nog een heel pak”, zegt De Genkse Adelina Lucchesi die de productie in handen heeft. “Ik hoop dat Genkenaren meer dan benieuwd zullen zijn naar deze prachtige voorstelling. Die wordt trouwens elke keer afgesloten met ‘De Mars’, een slotscène van wel 100 spelers, ook uit Genk, die meelopen en een boodschap van liefde en samenhorigheid uitdragen”, verklapt Adelina nog.

Praktisch: 

  • De voorstelling is in openlucht en je beleeft ze al wandelend (max. 1 km). Voorzie aangepaste kledij en schoenen.
  • Vrijdag 17/3 (première) en 18 en 19/3 telkens om 17.30 uur.
    Samenkomst aan begraafplaats Genk-Centrum (Hoogstraat 128) waar de voorstelling start en richting Vlakveldplein wandelt.
  • Tickets kosten €10, reserveren via www.tartaren.be/overleven

‘OverLeven’ is een productie van Cie Tartaren i.s.m. Toneelacademie ZUYD Maastricht, Kunstschool Genk, SAAMO, C-mine, AIF+, TekSTIEL, ZWIEP en met de steun van de stad Genk en de Vlaamse overheid