Genker Tragedie op komst!

Gepubliceerd op donderdag 26 april 2018 15 u.
Op 8,9 en 10 juni zal er op C-mine een totaalspektakel losbarsten dat luistert naar de naam ‘Genker Tragedie’. 120 Genkse amateurkunstenaars werken dan samen aan een voorstelling gevuld met theater, dans, muziek en zang. "Toeschouwers gaan niet weten waar kijken", belooft regisseur Jaak Lema.

Het project dat een jaar geleden op poten werd gezet onder impuls van Koor Canticum, loopt nu op volle toeren. Diverse Genkse amateurkunstenverenigingen trokken toen Jaak Lema aan als regisseur. De voorstelling is gebaseerd op enkele sterke verhalen uit de Griekse Mythologie. 

GROOTS AVONTUUR

120 amateurkunstenaars krijgen hier een unieke kans om mee te werken aan een professionele productie. Ondertussen zijn de repetities al goed op gang getrokken en stoomt de cast zich klaar voor dit grootse avontuur. Maar niet enkel de acteurs worden onder handen genomen. Onder deskundige leiding van choreografe Véronique Lenaers en muzikaal verantwoordelijke Kristof Aerts komen ook de verschillende dansers en muzikanten wekelijks samen in de Kunstschool in Genk om er te repeteren. “De inhoud is gebaseerd op oude sages en mythes: de Griekse Mythologie staat vol van meeslepende tragedies en indrukwekkende verhalen. We hebben deze achtergrond verweven met de verhalen die zelf uit de groep komen,” zegt Lema, “zo creëren we gaandeweg een unieke voorstelling, ongezien in Genk.”

GEDREVEN GENKENAREN

De praktische werkgroep is ook al druk in de weer. Een team creatieve decorbouwers timmert erop los om het geheel ook visueel vorm te geven. Een ploeg kledingmaaksters werken zich letterlijk uit de naad met de kostuums. Deze productie is zo het werk van veel gedreven Genkenaren, niet enkel vóór maar ook àchter de schermen. Tot slot maar niet onbelangrijk.

De voorstelling gaat door in de grote zaal van C-mine cultuurcentrum. Jaak: “En laat ons eerlijk zijn: welke setting past beter bij de tragiek en de grootsheid van de Griekse verhalen dan die van het C-minecomplex. We zijn fier dat we op dat grote podium mogen staan!”, besluit hij.

Ben je even benieuwd naar de Genker Tragedie als ons? Bestel dan snel je tickets!

GENKER TRAGEDIE

8,9 en 10 juni 2018

telkens om 19.30 uur

Tickets: 12,50 euro via kan je bestellen via de website C-mine cultuurcentrum.