Genkie Daniela Gavilanes (35) Creatieve theatermaker

Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019 13.09 u.
Je zag haar misschien al op 30 30 30, in scholen of in de bib van Genk? Daniela Gavilanes is in korte tijd een creatieve onderneemster geworden. Deze Genkie vertelt, zingt, danst én speelt muziek.

Wat mogen we over jou weten, Daniela?

Daniela: “Ik ben als 4-jarige met mijn ouders van Ecuador naar Genk verhuisd. Mijn hele jeugd bracht ik hier door en ik ben hier getrouwd. Voor mijn studies Pedagogie zat ik in Leuven en mijn man en ik hebben ook een tijdje in Mechelen gewoond. Maar de lokroep van Genk was te groot. Familie en vrienden wonen hier, we waren dus sowieso elk weekend in Genk. Nu wonen we al enkele jaren terug in Genk.”

Hoe ben je met verteltheater gestart?

Daniela: “Naast mijn job als pedagoog had ik een uitlaatklep nodig. Ik zat al jaren met dit idee, maar dacht dat het me niet zou lukken als professional. Toen een vriendin zei: “Waarom ben je als een leeuw in een kooi?” dacht ik: “Yes! ik moét dit doen.Nu ben ik ongeveer 2 jaar met dit project bezig en maak ik verteltheater met mijn side-kick Sofietje.“

Je eerste show was meteen een voltreffer, vertel!

Daniela: “Mijn doel was om elke schoolvakantie een verhaal te maken voor vrienden en familie. Mijn eerste voorstelling publiceerde ik als evenement op Facebook en op 2 dagen tijd was alles volzet. Enkele dagen later zat er 50 man in mijn huiskamer waarvan ik drie vierde niet kende. Zo is de bal snel aan het rollen gegaan.”

Je maakt alles zelf: liedjes, verhalen … Heb je dit ergens geleerd?

Daniela: “Niet als vak, maar ik heb gezongen bij Lirica, ik heb dwarsfluit, gitaar, slagwerk en dans gevolgd aan de Genkse academie, ik was vrijwilliger bij Grabbel en voorlezer in de Bib. Het zat er dus wel in.”

Dit is nu je hoofdjob. Kan je ervan leven?

Daniela: “Nu ik zelfstandige ben, vraag ik natuurlijk wel inkom. Decors, verplaatsingen, … het is een investering. Ondertussen speel ik ook buiten Genk en treed ik op in bibliotheken, scholen en op vertelfestivals in heel Vlaanderen.”

" Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken" 

Wat wil je nog bereiken?

Daniela: “Ik heb geen limiet gesteld en ben blij met hoe de dingen nu lopen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat moet nog even doordringen.”

Wat zeggen je kinderen van zo’n creatieve mama?

Daniela: “Mijn 3 dochters zijn fan en kunnen alle liedjes meezingen. Ze zijn trots op wat ik doe. De oudste is al 8 jaar en groeit uit de kleuterverhalen. Zij vraagt
om een verhaal voor ouderen (lacht).”

Waar kunnen we je aan het werk zien?

Daniela: “Je kan mij met Dani's muzikale verhalen volgen op Instagram, Facebook of via mijn website. Op 5 januari 2020 heb ik mijn ‘grote verjaardagsshow’ in de schouwburg van Genk. Ik krijg hierbij gezelschap van Lirica, Art Mania, het Groot Genker Orkest, acteurs van Stars on Stage en the Hourglass Instinct. Tickets zijn beschikbaar vanaf 1 oktober!”

 

 

TIP VAN DANIELA: SPROOKJESTOCHT 19 & 20 OKTOBER

"Ik ben echt fan van de Sprookjestocht in het Molenvijverpark en ga er al 4 jaar naartoe met mijn kids. Echt knap wat die vrijwilligers in elkaar steken!"