Genkie Dorine Janssens (35) deephouse en tech-house dj

Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2019 11.11 u.
Vijftien jaar geleden ruilde ze Tessenderlo in voor Genk en sindsdien sloot ze Genk in haar hart. Van hieruit werkt ze aan haar carrière als dj. Van Genk naar de wereld, het is maar een kleine stap.

Wat mogen we over jou weten?

Dorine: “Ik ben geen geboren Genkenaar, maar wel al 15 jaar getogen. Ik voel me dus best wel een echte genkie! De liefde haalde me weg uit Tessenderlo, een dorp in vergelijking met Genk. Het multiculturele hier sprak me enorm aan, ik zie de voordelen! Met vrienden spreken we graag af in Genk. Hier is zóveel te doen: events, KRC, de Vennestraat, … ik voel me hier ongelooflijk thuis.”

Op je 32 jaar werd je dj Dorine Fox. Hoe begon dat?

Dorine: “Door dj’s aan het werk te zien. Fascinerend hoe ze die knopjes en het publiek bespelen. Dat wou ik ook kunnen! De volgende stap was om het zelf doen op feestjes en dat lukte aardig.”

Wat is je stijl?

Dorine: “Geen zware techno, maar deephouse, de zachtere house, en ook tech-house. Ik hou ook van oude vocals uit disco, soul, funk, R&B. Mensen vinden dat herkenbaar en ondertussen luisteren ze toch naar iets nieuw.”

We staan hier in de vernieuwde muziekafdeling van de bib, in Wall of Sounds. Deze expo gaat over iconische platenhoezen. Is vinyl je ding?

Dorine: “Platenhoezen zijn prachtige kunstwerkjes. Ik heb de singles nog gekend maar ben toch meer van de generatie van cd’s en streaming. Vinyl boeit me zeker. Ik wil er graag mee werken. Maar sleuren met platenbakken is wat anders dan een usb-stick meenemen (lacht)!”

Je bent gevraagd nationaal en internationaal, vertel!

Dorine: “Ik sta van de kust tot in Wallonië. Vorig jaar stond ik ook op Genk On Stage en elke maand zie je mij op Overtime in Versuz/Ipanema. Deze winter was ik op Tomorrowland in Alpe D’huez en ook in Nederland draai ik veel. Daar zijn veel meer festivals. Envolgende week vertrek ik naar Singapore, spannend!”

Kan je je mannetje staan in deze wereld?

Dorine: “Dat lukt aardig. Er zijn steeds meer female dj’s. Het is heus geen mannenwereld. Ik kan ook voor een breed publiek draaien. Van 20-ers tot plus 50-ers. Dat maakt het boeiend.”

Kan je er van leven?

Dorine: “Ik wil er liever niet van leven, want dan kan ik niet meer kiezen waar en hoe ik wil draaien. Ik heb nog een viervijfde job bij Vaimo, een bedrijf in C-mine Crib.”

Wat is je grote droom?

Dorine: “De wereld zien en zelf een plaat maken. Ik volg op de T2-campus de opleiding producen, en dat is niet makkelijk zonder muzikale opleiding. Ik heb een hit uit 1964 op het oog, waarvan een cover in de jaren 80 werd uitgebracht maar die naar mijn mening nog een goede remix verdient!”

We kijken er naar uit!

Soundcloud.com/dorinefox

TIP VAN DORINE: EXPO WALL OF SOUNDS

Een expo over iconische platenhoezen in de vernieuwde muziekafdeling van de bibliotheek van Genk. Nog tot 30 augustus 2019, gratis toegang.