Gen(k)ie Loris Riggio houdt van dansen en acteren

Gepubliceerd op dinsdag 26 februari 2019 9.40 u.
Als 17-jarige moet je volop dromen en vooral niet te bescheiden zijn in je ambities. Vraag maar aan Loris Riggio, die op 9 maart op de planken staat in de première van ‘Troep’, een musical van Studio 100. Hij is daarom onze Gen(k)ie in Stadsmagazine 3600 maart.
Wat moeten we weten over jou?

Loris: “Ik ben geboren en getogen in Genk. Mijn papa is kapper in Shopping 1, mijn broer werkt er als barber, en mijn mama werkt voor het cosmeticabedrijf van mijn vader. Zelf heb ik andere plannen. Ik volg nu de artistieke opleiding aan de afdeling Kunst en Vormgeving van het Atlas College, dat is een algemene opleiding in beeldende vorming.”

Waar komt je artistieke passie vandaan?

Loris: “Op mijn 4 jaar ben ik voor het eerst naar een dansschool gegaan, en dat ben ik blijven doen. Eerst in Houthalen, dan in Hasselt en Maasmechelen. En nu bij Dansstudio Ijvi Hagelstein, de dansschool van Studio 100. Dat ligt nu wel even stil, want we repeteren elke week drie keer in Antwerpen voor de musical Troep, best wel zwaar.”

Hoe ben je in die musical beland?

Loris: “Ik dans mee in videoclips van Studio 100, en was figurant in Campus 12, maar ik droom er al lang van om mee te spelen in een tv-serie. Daarom heb ik meegedaan aan de audities voor Troep. We zijn begonnen met 1200. Na een lange selectie die te zien was op Ketnet, bleef een cast van 24 over. Ik speel geen hoofdrol, maar ik ben superblij dat ik erbij ben.”

Hoe vielen die tv-opnames mee?

Loris: “Anders dan verwacht. Zo’n tv-programma opnemen is heel vermoeiend. Het lange wachten en de takes die telkens opnieuw moesten worden opgenomen, dat vond ik minder. Ik heb wel genoten van de spotlights.”

Sta je graag in de belangstelling?

Loris: “Ja, dat vind ik echt super. Ik laat mezelf graag zien, en ik droom er stiekem wel van om bekend te worden.”

Word je al herkend op straat?

Loris: “Ik word niet snel aangesproken, maar het is al gebeurd dat ik kinderen hoor fluisteren: ‘Oh my God, Loris van de Ketnet-musical! (lacht). Ik geniet er wel van dat ik mensen blij kan maken.”

Stoute slotvraag: je bent veel in Antwerpen. Kies je die stad, of toch Genk?

Loris: “We spelen met 3 Limburgers mee in de musical. Er wordt wel eens met ons accent gelachen, maar ik ben trots dat ik Genkenaar ben. Mijn hele leven ligt hier. Ik mis hier niks.”

Op 9 maart stapt Loris met de première van Troep op het podium van Plopsa De Panne. Daarna volgen Oostende, Gent, Antwerpen en Hasselt. Op zaterdag 4 mei zijn er drie shows in de Ethias-arena. Tickets en info krijg je via Studio 100.

VAN EYECANDY NAAR DE THEATERZAAL

Als Loris met zijn weelderige haardos je bekend voorkomt, dan heeft dat misschien ook te maken met Eyecandy. “Met 50 jongeren stonden ze vorig jaar op een grote ronde foto in het stadscentrum, in een project van Dienst Jeugd en de Bib.”