Activiteiten - Genk in Bloei

Bloem van het jaar

Genk in Bloei zet ook dit jaar een bloem in de kijker. Tijdens het bekroningsfeest 2018 is de Tagetes, bij de meesten bekend als 'stinkerke' of 'Afrikaantje' verkozen tot bloem van 2019. Het plantje krijgt een ererol tijdens onze activiteiten: in de O-parade, tijdens de Moederdagactie, …

De Scholenactie

Vorig jaar hebben basisscholen in totaal 68 kruiwagens versierd met bloemen die je overal in de stad hebt kunnen bewonderen. Dit jaar engageren 7 scholen, oftewel 718 leerlingen zich om onze stad van maar liefst 250 versierde houten bloemen te voorzien.

O-parade 2019

Op woensdag 1 mei is het weer zover, de jaarlijkse O-parade trekt dan weer door de straten van het Centrum. De medewerkers van Genk in Bloei gaan 7500 zakjes bloemenzaad verdelen aan de bezoekers. We zijn benieuwd of we de plantjes in de tuinen terug zullen vinden tijdens onze jaarlijkse tuinjurering.

Moederdagactie

Zaterdag 11 mei kan je ons terugvinden op de Grote Markt. Dit jaar schenkt de Stad onze mama’s opnieuw graag een bloemetje. Genk in Bloei zal er 3000 Tagetes uitdelen.
Wil je ook zo een bedankje ontvangen? Let dan zeker op de editie mei van het Stadsmagazine 3600.

Mei, Maand van het Park

Ook dit jaar zullen we een waaier aan activiteiten voorzien tijdens de Maand van het Park. De hele maand zullen er verschillende evenementen plaatsvinden die je onderdompelen in de heerlijke sfeer die onze parken te bieden hebben.

Ons kan je op 19 mei terugvinden in het Molenvijverpark waar we in de voormiddag een brunch zullen voorzien. Vanaf 14 uur zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. Ga naar www.maandvanhetpark.be voor meer info.

Groenuitstap

Was je vorig jaar laureaat? Dan zullen we je dit jaar uitnodigen voor een groenuitstap. Noteer alvast in je agenda: 25 augustus 2019: Bloemencorso Blankenberge.