Genks gezin test Stokkenman-route uit

Gepubliceerd op vrijdag 30 oktober 2020 14.21 u.
Pieter Gregoire woont met zijn gezin aan de rand van Kattevennen. De bossen zijn voor hen geen onbekend terrein. Met plezier hebben ze de Stokkenman-route in oktober voor ons uitgetest. Piet maakte de foto's en de kroost...die genoot!

De Stokkenman-route is een nieuwe belevingswandeling van ongeveer 4,2 kilometer met start en aankomst aan het Bezoekersonthaal in Kattevennen. 

Wat was jullie eerste indruk van de Stokkenmannen?

Piet: “Voor ons was het een echte beleving, mét een leuk verhaal. Pauline die 5 jaar is en zelfs Matteo die nog maar 2 jaar is, gingen helemaal mee op in het verhaal en vonden het erg spannend om op zoek te gaan naar alle Stokkenmannen.”

Maar vonden ze het ook boeiend?

Piet: “De Stokkenmannen bevinden zich op fijne afstanden van elkaar. Zo wordt de wandeling nooit ‘saai’, iets wat een 5-jarige wel al eens in de mond durft nemen. De kinderen bleven echt geboeid, want er is ook heel wat te doen. Het inkleuren van de wapenschilden bijvoorbeeld, vonden ze heel leuk.”

Heb je ook iets nieuws geleerd over het bos?

Piet: “Er waren inderdaad veel verrassende weetjes. Zo ging ik vroeger als kind vaak spelen in de ‘bommenkrater’. Na al die jaren heb ik nu eindelijk het verhaal over deze plek meegekregen. Je ontdekt onderweg ook andere mooie plekjes en natuur, maar meer ga ik niet verklappen. Dat moet je zelf komen ontdekken.”

Konden jullie de route makkelijk volgen?

Piet: “Door de kleurtjes vallen de Stokkenmannen goed op. En ze wijzen zelf al de juiste richting aan. Enkel naar de laatste Stokkenman was het even zoeken. Het pad moet nog wat bewandeld worden, denk ik. De signalisatie en de oogjes op paaltjes en Stokkenmannen is trouwens heel leuk gevonden!”

Tot slot: Is dit iets om met een buggy of trekkar te doen?

Piet: “Wij nemen graag de wandelkar mee voor de kleinste, als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent lukt dat zeker. En als het het weer wat meezit zeker en vast."

De Stokkenmanroute vertrekt en eindigt aan het Bezoekersonthaal Kattevennen. 

Meer info op www.kattevennen.be 

Doe je de wandeling? Denk dan aan de coronamaatregelen. 

Een mondmasker in de bossen is niet nodig. Maar als je in de shop in het onthaalgebouw binnenstapt om bv het vertelboekje te kopen, moet je een mondmasker dragen als je ouder bent dan 12 jaar. 

Het mondmasker is sowieso verplicht in alle stedelijke gebouwen.