Genks Molenvijverpark opnieuw decor voor magische beleving

Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 15.05 u.
Persbericht van 7 september 2023

Vandaag start de ticketverkoop van de vijfde editie van Vurige Vijvers. Het Molenvijverpark in Genk zal tijdens de herfstvakantie opnieuw worden omgevormd tot een betoverende wereld vol licht, vuur en artistieke pracht. Er worden zo’n 40.000 bezoekers verwacht.

“De kaartverkoop voor dit unieke Genkse evenement begint vandaag, en we nodigen iedereen uit om deel uit te maken van deze onvergetelijke ervaring”, aldus schepen van Evenementen Karel Kriekemans. Tickets zijn verkrijgbaar voor 8 euro, waardoor iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan dit buitengewone festijn.

Vurige Vijvers vindt plaats van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november. De vijfde editie belooft meer lokale betrokkenheid dan ooit tevoren, met de aanwezigheid van getalenteerde vakmensen en artiesten uit de regio. Het evenement biedt een gevarieerd programma met hoogtepunten zoals adembenemende vuurinstallaties in Vuurland en de betoverende lichtinstallaties in Schemerland. Vuurland brengt u dichter bij de vurige essentie van Genk met zijn volkse sfeer en betoverende vuurkunst. Terwijl u door Schemerland wandelt, laat u zich meevoeren door de magische en feeërieke lichtinstallaties die deze betoverende plek verlichten.

Voor degenen die even willen ontspannen en hun smaakpapillen willen verwennen, biedt het Vuurdorp een ruime keuze aan heerlijke hapjes en drankjes.

In het centrum van Genk vinden ook verschillende speciale acties plaats bij de lokale horecazaken, zoals onder andere Vurige Cocktails, die de festiviteiten in de stad zullen aanvullen.

Praktisch

De deuren van Vurige Vijvers openen elke dag om 17:00 uur en sluiten om 23:00u, er wordt gewerkt met toegangsblokken van 15 minuten vanaf dat tijdstip. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en veilige ervaring voor alle bezoekers.

Tickets:

  • Kinderen tot vier jaar zijn gratis welkom
  • Vanaf vier jaar: 8 euro
  • VT-statuut: 4 euro

Bezoekers die met een Doe es Genk-kaart of via het VT-statuut een ticket willen kopen, kunnen hiervoor terecht aan de balie van C-mine, tijdens de reguliere openingsuren. Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om online te betalen met de Doe es Genk-kaart.
Voor meer informatie kan je terecht op de website www.vurigevijvers.be