Genks Woonloket krijgt meldpunt

Gepubliceerd op dinsdag 29 december 2020 17.05 u.
Vanaf 1 januari 2021 breidt het Genks Woonloket in het stadhuis zijn dienstverlening uit. Voortaan is dit ook een meldpunt voor woondiscriminatie en voor misstoestanden aangaande de woonkwaliteit in huurwoningen of leegstaande woningen.
Woondiscriminatie melden

Wie tot voor kort een vermoeden had van discriminatie op de huurmarkt, als slachtoffer óf als getuige, kon tot op heden niet echt ergens terecht in Genk. Voortaan neemt het Woonloket GAOZ deze meldingen ter harte. Vanaf 1 januari start hier het meldpunt voor huurdiscriminatie en problematische woonsituaties.

Hier krijg je informatie over rechten en plichten en helpen medewerkers je indien nodig met het invullen van een melding bij UNIA. Dit is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert.

Woningkwaliteit huurwoningen aankaarten 

Elke woning in Vlaanderen moet een basiscomfort bieden en veilig en gezond zijn. Vaak respecteren woningeigenaars dit niet en dan mag de woning niet verhuurd worden. Maar huurders en verhuurders zijn vaak niet op de hoogte en dat leidt soms tot conflicten. Ook hiervoor kan je terecht in het Woonloket.

Problemen aan lege of verwaarloosde woningen

Het komt al eens voor dat een woning er erg verwaarloosd uitziet, of al lang leegstaat. Dit zorgt in veel gevallen voor een verloederd straatbeeld, slingervuil en risico op kraak. Soms ontstaan er onveilige situaties, wanneer stukken van de woning loskomen. Zeker wanneer er gevaar is voor omwonenden zoals door vallende dakpannen of loshangende goten, grijp je best in. Je kan dit melden in het Woonloket of via het meldingsformulier op hun website.

Persoonlijk een melding doen?
Maak een afspraak met het Woonloket in het stadhuis of doe je melding online

https://www.woneningaoz.be/meldpunt