Genk schenkt

Corona brengt gelukkig heel wat hartverwarmende initiatieven op de been. We proberen ze te bundelen in dit overzicht.

Jouw initiatief op deze pagina?

Stuur ons een mail


vzw Basma trakteert politie CARMA

Op vrijdag 29 mei trakteerde vzw Basma politie CARMA op cousous.


Turks culturele vereniging Waterschei schenkt laptops

Op 28 mei overhandigde de Turkse culturele vereniging van Waterschei 25 laptops aan Vincentius Genk-Zutendaal. Deze laptops worden via Vincentius aan kansarme gezinnen geschonken.


Zahra El Mohajira naait mee aan 10.000 mondmaskers

Zahra El Mohajira staat bekend voor hun solidariteit. Samen met de vele vrijwilligers die momenteel bezig zijn in de Limburghal, heeft deze vrouwenvereniging de voorbije weken genaaid aan de 10.000 mondmaskers. Amina Serhane, voorzitster van Zahra El Mohajira is een positief voorbeeld voor vele vrouwen in Genk. Dankzij haar jarenlange ervaring in het verenigingsleven heeft ze een groot bereik binnen verschillende gemeenschappen. Hierdoor heeft ze heel wat vrouwen kunnen overtuigen om mee een handje toe te steken tijdens deze crisis. Als afsluiter van deze actie heeft ze de vrijwilligers getrakteerd op Marokkaanse munthee en koekjes.


Genk in Bloei schenkt 3.300 bloemen aan zorgverleners en vrijwilligers

Al 35 jaar fleurt de werkgroep Genk in Bloei onze stad op met fleurige acties en evenementen. Helaas wordt ook hun jaarprogramma dit jaar geboycot door corona, en konden ze 3.300 voorziene Vlijtige Liesjes niet aan de Genkse mama’s schenken.

Genk in Bloei schenkt dit jaar met heel veel plezier en warmte 3.300 bloemen aan 3.300 vrijwilligers die de afgelopen weken het beste van zichzelf hebben gegeven om anderen te helpen, als zorgverlener of vrijwilliger.


Vier verenigingen delen samen voedselpakketten uit aan.

Vier Genkse verenigingen slaan de handen in elkaar voor het verdelen van voedselpakketten onder gezinnen die daar het meest nood aan hebben. De steunende organisaties zijn vzw Nazar, Weforthem, de vrouwenvereniging van de Mevlanamoskee en Rimo.

De verenigingen hebben nu zo'n honderd pakketten verdeeld. Ze gaan door met de actie zolang er behoefte naar is en ze in staat zijn om dit te organiseren.


Vrouwenorganisatie Soroptimist schenkt laptops aan kansarme gezinnen

De Genkse vrouwenorganisatie ‘Soroptimist’ zet zich in voor vrouwen en kinderen. Ook tijdens deze CORONA-crisis willen zij hun schouders zetten onder initiatieven die zich richten tot opvoeding en scholing.

Ze schonken nieuwe laptops aan kansarme gezinnen in Genk, via Sint-Vincentius. De laptops werden aangekocht bij een lokale handelaar die op zijn beurt zijn winst af stond aan het goede doel.


MIJN-VERLEDEN vzw schenkt 400 toegangtickets aan ZOL

VZW MIJN-VERLEDEN schonk zopas 400 toegangstickets aan het zorgpersoneel van het ZOL-Genk, dat zich momenteel inzet ter bestrijding van het coronavirus.

Deze helden zijn binnenkort welkom in het Mijndepot, waar zij kunnen deelnemen aan een gratis gegidste rondleiding. ZOL-personeelsdirecteur Peter Hermans nam de tickets in ontvangst en was zeer ingenomen met het originele geschenk.


Steun patiënten in het ZOL met een gift

Patiënten in het ziekenhuis mogen in deze coronatijden geen bezoek ontvangen. Om besmettingsgevaar terug te dringen is het voor familieleden ook niet toegestaan om voeding te brengen.

Daarom besteedt Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) extra aandacht aan het hooghouden van de moraal van de patiënten: door hen af en toe op een lekker extraatje te trakteren of door ervoor te zorgen dat ze kunnen communiceren met het thuisfront.

Wil je hierbij helpen? Stort dan een vrijwillige bijdrage op rekeningnummer BE40 0910 0952 8863 van het ZOL.

Meer info


Werknemers DSM staan premie teambuilding af aan ZOL-personeel

220 werknemers van chemiebedrijf DSM in Genk hebben hun premie voor de organisatie van een teambuildingsactiviteit afgestaan aan personeel van Ziekenhuis Oost-Limburg. Dit bedrag van 10.000 euro zal dus besteed worden om de onderlinge samenwerking tussen het ZOL-personeel nog te versterken.


Stad ontvangt schenkingen voor de zorgsector

Stad Genk mocht volgende schenkingen ontvangen, die verder verdeeld worden in de zorgsector:

 • Illochroma Haoneng Europe nv schonk 3.000 mondmaskers van het type N95.
 • Benepack/Cofco bezorgde 5.000 chirurgische mondmaskers en 3.000 FFP2-mondmaskers.
 • Scania leverde 700 FFP2-mondmaskers.
 • Mevrouw Zengh schonk 130 FFP2-mondmaskers.
 • PXL en UHasselt schonken 50 spatmaskers.
 • 150 spatmaskers en ander medisch materiaal werden geleverd door het Atlascollege.
 • Loophole Industries zorgde voor 100 stuks 'hand sanitizing spray'.
 • De Genkse Fifty One Club schonk 1.000 mondmaskers aan rusthuizen.

WeForThem doneert groente- en fruitboxen en speelgoed aan kansarme gezinnen

Samen met FRUIT XL, en dankzij de steun van hun volgers op sociale media, heeft WeForThem groente- en fruitboxen kunnen leveren aan twintig Genkse gezinnen. Daarnaast werden een veertigtal speelgoedpakketten samengesteld en verdeeld.

"Naast deze acties proberen we kinderen ook online te helpen met huiswerk. Vooral voor anderstalige kinderen blijkt dit een grote hulp", aldus WeForThem.

Meer over de acties van WeForThem vind je op hun Facebookpagina.


BIF Genk trakteert pizza's aan Genkse 'superhelden'

De Belgische Islamitische Federatie (BIF) Genk trok naar het ziekenhuis, heel wat supermarkten, hulpdiensten, ... om het personeel te trakteren op pizza's. Ook de helden van de stedelijke technische diensten werden verwend.


Supportersclub GCF maakt 2.000 eclairs voor Genkse zorgsector

De coronacrisis raakt ons allemaal. Daarom roept GCF, supportersclub van KRC Genk, op om even te supporteren voor een ander. Meer bepaald zij die zich actief inzetten in de strijd tegen corona. De supporters maakten liefst 2.000 eclairs voor de Genkse zorgsector!


Genker Plantencentrum schenkt 3600 geraniums aan ZOL en Ter Heide

Het Genker Plantencentrum is al een tijdje dicht door de corona maatregelen. Toch waren heel wat bloemen al besteld bij de leveranciers. “We schenken daarom 3600 Franse Geraniums aan het ZOL en aan Ter Heide”, zegt zaakvoerder Bart Hiemeleers op radio GRK.


UID Genk maakt lunchpakketten voor verplegers, politie en gezinnen

UID Genk maakte lunchpakketten voor de medewerkers van het Ziekenhuis Oost-Limburg en Politie Carma. Er stonden onder meer verse durum, kebab, pizza en broodjes op het menu. Ook gingen er huis-aan-huis lunchpakketten naar gezinnen en ouderen.

Vrijwilligers van UID gingen ook deur aan deur met voedselpaketten bij ouderen en gezinnen die het moeilijk hebben.

Ze bezorgden ook een lading mondmaskers aan Woonzorgcentrum Uilenspiegel.


Foorkramers schenken tablets aan woonzorgcentra

De Verenigde Foorkramers van de 1-meikermis schenken tien tablets aan de Genkse woonzorgcentra. Zo dragen ze hun steentje bij in de eenzame tijden die de coronacrisis veroorzaakt bij veel ouderen.

Er zal dit jaar geen 1-meikermis kunnen plaatsvinden. De foorkramers zijn het echter gewoon om vreugde te brengen bij de mensen, en willen dat blijven doen in donkere tijden.


Limburgse moskeeën en islamitische verenigingen zamelen 38.300 euro in voor ziekenhuizen

Na een oproep door de Moslim Excecutieve van België en de Coördinatie van de Islamitische Instellingen van België heeft de Limburgse moslimvereniging UMIVEL een bedrag van 38.300 euro ingezameld en geschonken aan de ziekenhuizen van Genk, Hasselt en Maaseik, in hun strijd tegen COVID-19.

"Het virus sluit iedereen thuis op, maar brengt mensen bij elkaar", weet de voorzitter van UMIVEL.


Ook Genkse horeca steunt

 • De medewerkers van Aroi Thai in Boxbergheide leverden Thaise maaltijden af aan het Ziekenhuis Oost-Limburg. Zo willen ze de zorgverleners een hart onder de riem steken.
 • Ijssalon Crème Le Lis leverde liefst acht ijstaarten aan brandweer, politie, ZOL, Vierde Wand, het Wit-Gele Kruis, Tourmalien, Radiologie Jaspers en Sint-Vincentius. Daarnaast gingen nog eens ijsjes naar Politie Carma en het recyclagepark in de Vennestraat.
 • Pastabar G&G bezorgde gratis pasta's aan Ziekenhuis Oost-Limburg en Politie Carma.

Marokkaanse gemeenschap verwent helden

De Marokkaanse gemeenschap schonk - met hulp van de hele gemeenschap - lekkere verwenpakketten en bloemen aan deze helden:

Afdelingen van Ziekenhuis Oost-Limburg - Woonzorgcentra 4de Wand, Toermalien - Politie Carma - personeel van supermarkten - afvalophalers - Gigos - Bpost - apothekers - en enkele initiatieven buiten Genk.


KRC schenkt 40 laptops aan kansarme kinderen en 15 smartphones aan coronapatiënten

KRC Genk schonk, in samenwerking met IT-bedrijf Tracs, 40 laptops aan Vincentius Genk, Stad Genk en OCMW Genk. Zij stellen de toestellen ter beschikking van kansarme kinderen in het lager onderwijs die niet over het juiste materiaal beschikken om deel te nemen aan thuisonderwijs.

Ook gingen er 15 iPhones naar Ziekenhuis Oost-Limburg. Daarmee kunnen coronapatiënten communiceren met het thuisfront.

Lees meer


Genkse serviceclubs schenken beschermingsmateriaal en laptops

Genkse service clubs Rotary en Inner Wheel schonken pakketten met beschermingsmiddelen aan de Genkse kinderopvanginitiatieven. Het gaat om een veertigtal onthaalouders, tien kinderdagverblijven en een twintigtal scholen. Zij kregen mondmaskers en alcoholspray.

Ook schonk Rotary Genk-Noord vijftien laptops aan Sint-Vincentius, die ze ter beschikking stelt van kansarme kinderen.