Genkse 55-plussers kapen één dag radio GRK

Gepubliceerd op vrijdag 18 maart 2022 13.40 u.
Persbericht van 18 maart 2022

De op één na oudste adviesraad van België voor medioren en senioren wordt 50 jaar. En dat moet gevierd worden! Daarom neemt de adviesraad 55+ op 21 maart één dag lang radio GRK over en vullen ze de zendtijd met eigen, niet te missen programma’s.

Talkradio

“Het programma voorziet een brede waaier aan interviews.” Zegt voorzitter van de adviesraad 55+ Jo Scheepers. De adviesraad ontvangt o.a. Ivo Vandekerckhove, gewezen chef-eindredacteur bij Het Belang Van Limburg voor een exclusieve babbel. “Ook KRC-icoon Pierre Denier en algemeen directeur van KRC Ladies Betty Van Proeyen komen langs”, vult Jo Scheepers aan.

Ook lokale verhalen komen aan bod. Mariane van de Griekse Frituur vertelt over haar restaurant, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Speurder Pierre Kessen zal het hebben over zijn artistieke talenten.

Muziek en prijzen

Naast het praatprogramma voorziet de adviesraad ook een verrassende playlist vol muziek van toen en nu. “Aan de muziekkeuze merk je de veelzijdigheid van onze medioren en senioren” aldus Jo Scheepers. Daarnaast maakt de luisteraar ieder uur kans op een gezond verrassingspakket. Wie meedoet aan de prijsvraag en de omgekeerd afgespeelde zin kan herkennen wint één van de pakketten. ’s Middags maakt de winnaar kans op een veggiebon van 50 euro.

“We verwachten veel enthousiastelingen voor de wedstrijd. De vegetarische keuken kent bij de Genkse 55-plussers een sterke opmars”, sluit schepen van Sociaal Welzijn Sara Roncada af.