Genkse Academie voor Kunst toont jong talent tijdens drie muzikale avonden

Gepubliceerd op vrijdag 22 april 2022 11.35 u.
Persbericht van 22 april 2022

Genkenaren Rocco Granata en Ibe zijn gevestigde waarden in de muziekwereld. Hoog tijd voor opvolging. De Genkse Academie voor Kunst stoomt de volgende generatie jonge talenten klaar voor het grote publiek tijdens drie concertavonden in april.

De Genkse Academie voor Muziek, Woord & Dans zet leerlingen uit de Jong Talentklas in de schijnwerper. Drie avonden in april kan jong en oud komen genieten van het aanstormend talent. De jonge artiesten tonen hun skills voor het publiek en worden onder de loep genomen door een jury van vakspecialisten uit verschillende conservatoria.

“Elke avond kan je genieten van vijf verschillende jonge muzikanten uit diverse disciplines”, vertelt schepen voor Talentontwikkeling en Cultuur Anniek Nagels. “Zo is er voor elk wat wils.”

Op vrijdagavond 22 april kan je genieten van fagot, slagwerk, harp en piano. Woensdagavond 27 april kan je komen luisteren naar piano-, cello- en viooloptredens. Vrijdagavond 29 april wordt het publiek verwend met zang, piano, trompet en gitaar.

De concerten vinden plaats in het Atrium van de Genkse bib, starten om 19.30 uur en duren een uurtje. De toegang is gratis voor alle bezoekers. De speciale concerten van de Genkse Academie voor Muziek, Woord & Dans vormen het sluitstuk van Bib Your Friday, de maandelijkse vrijdagconcerten in de bibliotheek. Iedereen is welkom om mee te genieten van dit muzikale spektakel.

Uitzonderlijke talenten

De Jong Talentklas is er voor leerlingen van de Genkse Academie voor Muziek, Woord & Dans met een uitzonderlijk talent. Los van leerjaar of graad, worden zij die uitblinken in hun vak op deze manier gestimuleerd om hun talent verder te ontwikkelen. Zo krijgen ze wekelijks eens uur individueel instrumentles, kunnen ze podiumervaring opdoen, masterclasses en workshops volgen.

Niet enkel luisteren, ook kijken

Gedurende de hele maand april loopt er in de bib ook een tentoonstelling met werken van zes leerlingen van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media. Hier borrelt immers ook sterk jong talent! Er worden werken uit diverse disciplines getoond. Zo kan je tekeningen bewonderen, digitale beeldvorming en keramiek.

De expo is vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib (maandag t.e.m. vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur) en uiteraard tijdens de drie concertavonden.