Genkse bloem van het jaar

Opgelet: Omwille van Corona kunnen de activiteiten worden geannuleerd of wijzigen.

Genkse bloem 2020

Genk in Bloei zet ieder jaar een bloem in de kijker. Tijdens het Genk in Bloei feest op 19 september 2019 is het Vlijtig liesje verkozen tot bloem van 2020. Het plantje krijgt een ererol tijdens onze activiteiten: bijvoorbeeld tijdens de O-parade, tijdens de Moederdagactie, … .

Het Vlijtig liesje

Met een groeiperiode tot de eerste nachtvorst en beschikbaar in een waaier van opvallende kleuren is dit plantje één van de favorieten onder tuinliefhebbers. Ze siert graag je tuin in de halfschaduw en op vochtige plakjes. Zoals de naam zegt “Impathiens” (hetgeen ongeduldig betekend), kan dit plantje niet wachten om een plekje te krijgen in je allermooiste bloembak!

Ook in 2021

Omwille van Covid-19 heeft de werkgroep veel activiteiten moeten annuleren. Daarom mocht het Vlijtig liesje onze bloemrijke stad ook in 2021 vertegenwoordigen!

En 2022?

Ook 2022 is een jaar onder invloed van Corona. Een jaar waarin we het belang van een gezonde groene omgeving opnieuw in de kijker willen zetten. Genk in Bloei wilt daarom inzetten op een waaier van bloemen, goed voor ons, diertjes en het milieu! Doe je mee door een klein stukje tuin (opnieuw) in te richtten als een bloemenweide? Succes en genot verzekerd.