Genkse burgerbudgetten houden opendeurdag

Gepubliceerd op donderdag 28 maart 2024 12 u.
Genkenaren kunnen tegenwoordig hun droom voor Genk waarmaken via een Burgerbudget. Bij de laatste editie kregen liefst 29 winnaars een budget toegewezen. Op 27 april kan je kennismaken met de projecten en de mensen achter de schermen. Met je bezoek kan je een 'Doe-es-Genk'-cadeaubon winnen!

Voor ieder wat wils

Van thaiboksen voor kinderen met autisme tot een tweedehands atelier voor dierenbenodigdheden: elk project vertelt een verhaal. “Bij ons kan je bijvoorbeeld zelf de bokshandschoenen eens aantrekken tijdens de opendeurdag”, verzekert Houssein Abbou. Hij maakt thaiboksen toegankelijk voor kinderen met autisme dankzij een burgerbudget.

Ontdek de projecten met de fiets

Een bezoekje aan de Genkse Burgerbudgetten is volledig gratis. Je kan er vrij binnenstappen om een kijkje achter de schermen te nemen. Er is ook een fietsroute doorheen Genk die je langs alle deelnemende projecten brengt. "Onderweg kan je even pauzeren met een drankje en een vleugje cultuur", verzekert Rosario Ciarlo, bezieler van het burgerbudproject ‘Sapore e Amore’.

Doe mee aan de wedstrijd

Tijdens de opendeurdag kan je deelnemen aan een wedstrijd en daarmee een Doe Es Genk-kaart winnen ter waarde van 250 euro, 150 euro of 100 euro.

Vul tijdens de opendeurdag het wedstrijdformulier in. Het formulier en de antwoorden kan je terugvinden bij je bezoek aan de deelnemende projecten op 27 april.

Kinderen kunnen deelnemen door een leuke kleurplaat in te kleuren.

Kleurplaten en wedstrijdformulieren kan je enkel tijdens de opendeurdag zelf achterlaten bij één van de deelnemende burgerbudgetprojecten.

Opendeurdag Burgerbudget Genk
27 april van 13 tot 17 uur

Deelnemende projecten en locaties vind je vanaf 4 april 2024 terug op burgerbudgetgenk.be