Genkse sportclubs scoren

Gepubliceerd op dinsdag 29 oktober 2019 14.49 u.
Dat sporten goed voor je is, weten we al lang. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat bevestigen ook onze Genkse sportclubs. Hun aanbod voor onze jongeren is op zeer hoog niveau.
JEUGDSPORT OP TOPNIVEAU

Onze stad ondersteunt Genkse sportclubs die meer kwaliteit in hun jeugdsportbegeleiding willen
aanbieden. Elk jaar wordt er 120.000 euro verdeeld onder gemiddeld 40 sportclubs met een jeugdwerking. Het bedrag dat ze uit de pot krijgen, is afhankelijk van enkele criteria zoals werken met een jeugdsportco├Ârdinator, aantal leden, aantal gediplomeerde jeugdtrainers,
enzovoort. Dit geld kunnen ze goed gebruiken want een goede jeugdwerking kost geld.

5 STERREN VOOR VOLLEYBAL

De resultaten zijn er dan ook. In september werd volleybalclub KVCR Wara Genk gekroond tot jeugdvriendelijke volleybalclub van Vlaanderen. Volley Vlaanderen beloonde hen met vijf sterren, goed voor de tweede plaats op 182 deelnemende clubs!

GOED BEZIG ALLEMAAL!

Niet alleen zij maar ook veel andere Genkse clubs behaalden dit jaar een kwaliteitslabel voor hun jeugdwerking: voetbalclub Bregel Sport en KRC Genk Ladies, Atletiekclub Genk, badmintonclub Babox, Wielerclub Sport en Moedig Genk, Ju-Jitsu Tachiba JEM Genk en ook turnclubs JEM Genk en Desem Harop. JEM Genk werd in oktober trouwens genomineerd voor de ‘Coolste sportclub van Vlaanderen’!

ZOEK JE EEN SPORTCLUB VOOR JE KIDS?

Je vindt alle Genkse clubs op www.sportingenk.be/verenigingen