Genkse voorjaarsevenementen afgelast

Gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 16.22 u.
De coronacrisis heeft ook een impact op de organisatie van grote evenementen in het voorjaar. 1 Mei, Genk Loopt, Little Waves en de start van Iedereen Donderdagt zullen niet kunnen plaatsvinden.

Het Genkse stadsbestuur heeft een paar moeilijke knopen doorgehakt.

Vorige week werd al beslist om alle activiteiten en evenementen die tijdens de paasvakantie zouden doorgaan, af te gelasten. Vandaag vergaderde het Genkse schepencollege verder over een aantal grotere evenementen in de periode na de paasvakantie. Vanaf april komt het Genkse evenementenseizoen immers goed op gang met heel wat grote en minder grote evenementen.

1 Mei en O-parade

Voor het eerst in meer dan zestig jaar zal 1 mei in Genk een dag zijn zonder festiviteiten. De O-parade, de markt, de kermis en de andere traditionele ingrediënten gaan, met veel pijn in het hart, dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Zelfs ├áls de maatregelen tegen die tijd opgeheven of versoepeld zouden zijn, zou dit een vreemd signaal zijn om plots een massa-evenement op de been te brengen.

Ook de evenementen gelinkt aan 1 mei vallen dus onder deze afgelasting: de kermis, de Winterverjaging, het Stadsgalaconcert, Genk Danst en het concert van Lyrica. Het Stadsgalaconcert en het concert van Lyrica worden verplaatst naar het najaar.

Andere klassiekers

Ook Little Waves (18 april), de opening van Iedereen Donderdagt (7 mei) en Genk Loopt (10 mei) kunnen niet plaatsvinden.

Stad Genk nam deze noodzakelijke beslissingen in overleg met de mede-organisatoren.