Genkse vrijwilliger zonder vakantie: Christine

Gepubliceerd op vrijdag 1 juli 2022 10.31 u.
Terwijl de meesten onder ons een zorgeloze vakantie tegemoet gaan, steken vele Genkse vrijwilligers de handen uit de mouwen. Ze helpen bijvoorbeeld in gezinnen, zoals Christine die werkt bij de Thuisploeg van Campus O³
Van zomerschool naar thuisploeg

Een paar jaar geleden meldde Christine Bosmans zich aan bij Campus O³ als vrijwilliger voor de Zomerschool. Hier worden kinderen uit nieuwkomersgezinnen op weg geholpen met taal en andere vaardigheden. “Ik zag het als een kans omdat ik mijn job als maatschappelijk werkster niet meer kon uitoefenen om gezondheidsredenen. Mijn vrijgekomen tijd wilde ik graag zinvol besteden. Ik was blij me weer te kunnen inzetten en kwam zo terecht bijeen Iraans gezin met een zoontje van 7 jaar.”

Ik begon met een paar maanden maar het werd meer dan een jaar

De zomerschool loopt doorgaans van juli tot oktober. Op die manier worden de kinderen beter voorbereid op het nieuwe schooljaar en is er opvolging in de eerste twee maanden van het schooljaar. Maar algauw merkte Christine dat je dit werk moeilijk kan loslaten na die paar weken. "Want eens je het vertrouwen hebt en je op dreef bent met het gezin, merk je ook dat het resultaten oplevert. Dus besliste ik om over te stappen naar de ‘Thuisploeg’. Hier werk je het hele jaar door met je gezin. Je doet huiswerkbegeleiding, onderneemt vrijetijdsactiviteiten en helpt met de administratie van het gezin. Onderschat het niet want soms stijgen de vragen me letterlijk boven het hoofd”, lacht Christine. “Gelukkig kan je dan rekenen op een goed team van Campus O³ die je zeer goed ondersteunen. Daartegenover staat ook de enorme dankbaarheid en het respect van het gezin waarmee je werkt. Ik heb zelf geen kinderen maar voor hen ben ik oma en tante tegelijk. En daarvoor gooi ik gerust mijn eigen plannen overboord”, verzekert Christine.

Stad Genk zoekt nog vrijwilligers die net als Christine zich willen inzetten voor initiatieven zoals de Zomerschool en de Thuisploeg.
Zoek je meer info of vacatures over vrijwilligerswerk in Genk? 

Lees meer