Genkse vrijwilligers zonder vakantie

Gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2022 11.29 u.
Terwijl de meesten onder ons een zorgeloze vakantie tegemoet gaan, steken vele Genkse vrijwilligers deze zomer de handen uit de mouwen. Ze laten ons genieten van een geweldig festival, zoals Lennart Janssen en zijn team van AFF die hun vakantie hiervoor uitstellen.
De hechte ploeg van AFF

"Geen vakantie is misschien wat kort door de bocht, maar ik weet dat heel wat van onze vrijwilligers hun vakantie uitstellen of aanpassen in functie van dit festival", verduidelijk Lennart Janssen coördinator van AFF. "Dit werk gaat voor."

"Zonder vrijwilligers is AFF onmogelijk te organiseren"

Absolutely Free Festival (AFF) aan C-mine is immers al 14 jaar een vaste waarde op de Limburgse festivalkalender. Wie de muzikale trends en bands van het moment wil ontdekken, met bovenop een duurzame en ecologische aanpak, zit hier goed. AFF geeft zoals steeds gratis toegang aan wie minstens drie gebruikte batterijen meeneemt.

"Maar zonder vrijwilligers is dit festival gewoon onmogelijk om te organiseren", zegt Lennart. “Na een afgelast festival in 2020 en een kleinere versie in 2021 zijn we ook weer helemaal terug voor een editie met alles erop en eraan”, zegt co√∂rdinator Lennart Janssen.

Met een 15-tal vrijwilligers werkt hij het hele jaar aan de programmatie en organisatie. “Maar de dagen ervoor, tijdens en erna zijn er maar liefst 200 vrijwilligers aan de slag. Ze staan aan het onthaal, achter de toog, in de backstage en noem maar op."

"Vrijwilliger zijn bij AFF gaat vaak over van de ene generatie op de andere"

Dat deze vrijwilligers een hechte groep vormen, staat buiten kijf. Ze doen er werkelijk alles aan om de bezoekers en artiesten een geweldig festival te laten beleven. “Het gaat vaak ook van de ene generatie naar de andere over. Want ouders mobiliseren vaak hun kinderen en eigen achterban. Maar we werken ook samen met Genkse verenigingen zoals het jongenstehuis, Bethanië en met anderstalige nieuwkomers. Alle talenten en vaardigheden dragen bij aan dat mooie eindresultaat dat AFF altijd is”, verzekert Lennart.

AFF zoekt nog helpende handen. Zin? Neem contact op met Bert en Fien via vrijwilligers@affmail.be
AFF vindt plaats op 5 en 6 augustus op het festivalterrein naast C-mine

Lees hier meer over het programma