Genkse zwemmers maken zich op voor Belgisch Kampioenschap

Gepubliceerd op woensdag 29 juni 2022 10.21 u.
Op 22, 23 en 24 juli zakken de beste jeugdzwemmers af naar SportinGenk Park voor het Belgisch Kampioenschap. Niet alleen onze Genkse zwemvereniging Neptunus, maar ook het zwembad is helemaal klaar voor deze glansrol.
BELGISCHE TOP

Het is alweer even geleden dat Genk gaststad was voor het Belgisch Kampioenschap Zwemmen voor 11- tot 14-jarigen. “Normaal organiseren we dit om de twee jaar met onze Genkse Zwemvereniging Neptunus”, zegt voorzitter Jurgen Huys. “Door corona was de laatste keer in 2019. Dat maakt dat onze zwemmers er enorm veel zin in hebben. Er is het afgelopen jaar keihard gewerkt door onze 15-koppige jeugdploeg om de limiettijden te halen en ons te kwalificeren. Er zijn dan ook 48 titels te verdienen.

GENKSE GASTVRIJHEID

Tijdens het Belgisch Kampioenschap zakken maar liefst 1200 mensen af naar SportinGenk Park. Het gaat om 450 zwemmers, 100 trainers maar ook om heel wat medewerkers en uiteraard veel supporters. “Naast topspektakel in het zwembad, kunnen de bezoekers in en rond de zwemhal ook genieten van een fris glas en een hartige hap”, verzekert Jurgen.

“Mensen zijn altijd onder de indruk van de knappe infrastructuur van het Genks zwembad en natuurlijk ook de culinaire verwennerijen die de vrijwilligers van onze zwemvereniging voorzien. Pure Genkse gastvrijheid!”

SAMENWERKING

Dit Belgisch Kampioenschap is niet alleen belangrijk voor Neptunus. Het straalt ook af op Genk. Het toont hoe de stad investeert in de sportieve kansen voor onze jeugd. “De organisatie van dit kampioenschap is enkel mogelijk dankzij de goede samenwerking en financiële steun van het stadsbestuur”, weet Jurgen. ”Voor onze zwemvereniging zijn de inkomsten van zo’n wedstrijd immers nodig om kwaliteitsvolle trainingen te kunnen blijven geven aan betaalbare prijzen. Zowel voor onze competitieve maar ook voor de recreatieve zwemmers die onze club vervoegen”, besluit hij.

Het zwembad is tijdens het BK gesloten voor andere zwemmers. Komen supporteren is uiteraard wel mogelijk.
Belgisch Kampioenschap jeugdzwemmen 11-14 jaar
22, 23 en 24 juli
SportinGenk Park, E. Van Dorenlaan 144
Meer info over dit Belgisch Kampioenschap:

  Lees meer

Meer info over de activiteiten van zwemvereniging Neptunus:

Lees meer

Meer weten over de zwembadactiviteiten en zwemlessen in SportinGenk Park:

Lees meer