Geslaagde 5-daagse editie van Vurige Vijvers

Gepubliceerd op woensdag 3 november 2021 9.43 u.
Persbericht van 3 november 2021

De voorbije vijf dagen genoten een 40.000 toeschouwers van het licht- en vuurspektakel tijdens Vurige Vijvers in Genk, met de installatie van de vuurtunnel en mythische wezens via hologrammen als publiekstrekkers. In tegenstelling tot de vorige edities werd het event verspreid over vijf dagen. Het succes van Vurige Vijvers bereikte zijn hoogtepunt op maandag 1 november, wat de drukst bezochte dag van het evenement was.

Dit jaar werd het parcours opgedeeld in twee ‘werelden’: Schemerland en Vuurland. Tijdens de wandeling bezocht de toeschouwer eerst Schemerland, het lichtparcours. Daarna ging de route door in Vuurland, met vuurinstallaties en -artiesten. Na het bezoek aan Vurige Vijvers kon de bezoeker genieten van extra beleving in het centrum, dat voor de gelegenheid een sfeervolle inkleding kreeg met tal van optredens en installaties, waaronder de videoprojectie op het Stadhuis van de Genkse Academies voor Kunst.

Lokale organisatie, internationaal karakter

“Topfavorieten van de bezoekers waren zeker en vast de hologrammen van mythische wezens in Schemerland, het vurig reuzenrad en de vuurtunnel in Vuurland”, vertelt schepen van Evenementen Karel Kriekemans. “Vuurartiesten kwamen van overal ter wereld om de bezoeker te doen verbazen met hun vuurkunsten.”

Nieuw aan de editie 2021 was een sterk lokaal partnerschap. Vurige Vijvers kwam dit jaar tot stand door verschillende Genkse samenwerkingen. Zo werden de lichtinstallaties gecreëerd door de Genkse firma Painting With Light. De Scouts van Genk hielp mee aan het bouwen van ‘Weven’, een constructie in Schemerland en de Genkse muzikant en professor Thomas Neyens componeerde de muziek voor Schemerland.

Het vuurdorp werd uitgebaat door 8 Genkse horecazaken. “We zijn blij dat we deel uit mochten maken van dit event. Door de grote capaciteit van het vuurdorp konden we de voorbije dagen veel mensen voorzien van een hapje en een drankje. Een duwtje in de rug dat zeker welkom is!” zegt Stijn Simonaitis, mede-eigenaar van Baréalis en vertegenwoordiger van Horeca Groot Genk.

“Ook tijdens het event en achter de schermen kregen we veel helpende handen. Zo hielpen het Koninklijke Harmonieorkest Waterschei-Zwartberg en verschillende vrijwilligers van KRC dagelijks mee met de opstart en het toezicht op het event. Op- en afbouw en het aanhouden van een aantal vuren in het vuurdorp werd gedaan door jeugdwelzijnswerk GIGOS” vertelt schepen Karel Kriekemans.

Sfeer en gezelligheid in het centrum

Ook in de stadskern was er ruimte voor bezoekers om te genieten van een vurige sfeer. Enkele dagen voor het evenement kreeg het centrum al een sfeervolle inkleding, met onder andere een videoprojectie op het Stadhuis van de Genkse Academies voor Kunst. Je kan dit lichtspektakel nog bezichtigen tot en met 7 november.

In de Molenstraat, Stationsstraat, Winterslagstraat en Grote Markt werd voor extra beleving gezorgd met o.a. live optredens en animatie. Wie langs de Sint-Martinuskerk passeerde tijdens Vurige Vijvers zag een indrukwekkend lichtspel op het kerkgebouw.
Voor de gelegenheid namen verschillende horecazaken ook deel aan het event. Zo boden ze vurige deals aan van 30 oktober t.e.m. 3 november.