Getipt: 5 x Genk Stiemert

Gepubliceerd op woensdag 2 september 2020 13.50 u.
In september zetten we de Stiemervallei weer in de kijker. Ondanks corona proberen we je te laten genieten van alles wat de vallei te bieden heeft: ontspanning, maar ook interessante ecologische projecten.

Ontdek het volledige programma

Ook hier beschermen we elkaar voor corona. Kijk dus naar de maatregelen die er gelden.

Doe je mee?

Tag je foto's met: #genk3600 #genkstiemert #stiemervallei

nummer

Tentoonstelling Stiemervallei

Deze expo leert je alles over de Stiemervallei gisteren, vandaag en morgen. De vallei is altijd al gebruikt door de mens en ook vandaag vertoeven bewoners, wandelaars en fietsers er graag. In de toekomst zien we de Stiemervallei nog duidelijker als verbinding, als plek voor recreatie en als buffer voor klimaatverandering.

  • SportinGenk Park, Emile Van Dorenlaan
  • 1 tot 30 sept. tijdens openingsuren
  • Gratis
nummer

Wandelingen met de IZI.travel app

Download de izi.travel app op je smartphone, zoek de wandelingen in Genk en ga op stap in de Stiemervallei. De app geeft je onderweg leuke weetjes of opdrachten. Er zijn wandelingen voor verschillende leeftijden ook voor kleuters en op verschillende locaties.

Vlinderpad

Genk Stiemert Sportief

C-mine en Vennestraat

Stiemer sport

Dit is een sportieve wandeling doorheen de Stiemervallei die al je spieren in beweging brent. Kom wandelen, springen, sjotten, huppelen en fietsen!

  • Vertrek: SportinGenk Park
  • 27/9 tussen 10 en 17 uur
  • Gratis - inschrijven verplicht via stiemervallei@genk.be

Doe mee aan Stiemerlab

Het Stiemerlab is een burgerwetenschap of citizen science project waarbij burgers samen met wetenschappers, de waterkwaliteit van de Stiemerbeek in kaart brengen. Sofie Thijs, onderzoeker UHasselt zoekt nog Genkenaren ongeacht leeftijd, om mee de waterkwaliteit te meten op centrale locaties aan de beek.

Meer info en inschrijven

Lancering Stiemerdeals

Heb je het verhaal van imker Freddy in 3600 gelezen? Goed, want we zoeken meer mensen met een goed idee voor de Stiemervallei. De Stiemercommunity ontmoet en inspireert elkaar op 23 september en zo hopen we met geïnteresseerden een nieuwe Stiemerdeal af te sluiten.

  • Thor Central, zaal 6
  • 23/9 van 17.30 tot 22 uur
  • Gratis - inschrijven verplicht via stiemervallei@genk.be

www.genk.be/genkstiemert