Gezocht: laptops voor thuisonderwijs

Gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020 16.22 u.
De scholen gaan nog niet meteen open, maar geven nieuwe leerstof via online oplossingen. Maar niet elk kind heeft thuis een laptop ter beschikking. Daarom lanceert Stad Genk een oproep om laptops te doneren.

Nu de scholen volgende week nog niet meteen opengaan, zullen de gezinnen thuis moeten starten met ‘pre-teaching’. Ouders zullen samen met hun kind nieuwe leerstof voorgeschoteld krijgen. De scholen proberen ook maximaal digitaal te werken en zoeken voornamelijk digitale manieren om in contact te blijven met hun leerlingen. Dat lijkt evidenter dan het is, want voor heel wat Genkse gezinnen is beschikken over een computer of tablet én internetaansluiting géén evidentie.

Stad Genk is erg bezorgd over het verder oplopen van taal- en leerachterstand net bij die gezinnen die het toch al wat moeilijker hadden, ook zonder corona. De afgelopen weken hebben we al heel wat laptops en internetvouchers kunnen verdelen. Een grote dankjewel daarvoor aan de service clubs, KRC Genk, OCMW en Vincentius Genk om dit mee mogelijk te maken. Maar er is meer nodig. Daarom lanceren we nu een oproep om laptops te doneren.

Wie een laptop thuis heeft liggen die niet meer gebruikt wordt, kan deze schenken. Er is een inzamelpunt voor laptops in het Genkse stadhuis. De laptops zullen door een gespecialiseerde firma volledig opnieuw geprogrammeerd en gebruiksklaar gemaakt worden. Daarna worden ze verdeeld bij gezinnen die er nood aan hebben.

Opgelet! Ingeleverde toestellen worden niet terug bezorgd.