Goed gedaan: Genkse theatergroepen maken moordspel

Gepubliceerd op woensdag 24 februari 2021 11.23 u.
Nu we tijdelijk niet naar het Genks theater kunnen gaan, komt het theater naar ons. 35 acteurs en actrices werken samen aan een online Cluedospel waarin je op zoek gaat naar de moordenaar. 'Thuis'-acteur Lennart Lemmens regisseert en samen met actrices Stephanie en Jessica blikken we vooruit.

Lennart, jij bent als Stan uit de tv-reeks ‘Thuis’ niet van de minsten. Waarom doe je mee?

Lennart: “Voor mij is dit een beetje thuiskomen want ik heb jaren in Genk rondgelopen als student aan Genkse Kunstschool. Het concept van een misdaadspel is heel leuk gevonden en het script is absoluut spannend! Erg boeiend om aan mee te werken.”

Wat maakt deze productie zo bijzonder?

Lennart: “Het feit dat 10 theatergroepen uit één stad veilig kunnen samenwerken. De filmpjes zijn allemaal coronaproof opgenomen in een ruime set in het klooster in Hoevenzavel. Als kijker ben je ook nauw betrokken want je kan de personages en hun karakters analyseren en zo de dader mee ontmaskeren. En er is meer dan enkel de online-serie want ook in andere kanalen geven we er ruchtbaarheid aan. Via social media krijg je tips en kan je polls invullen die je helpen in je zoektocht.”

Zijn jullie blij weer even op de planken te staan?

Stephanie: “Na maanden niet spelen was ik meteen enthousiast. Ik schreef me samen met enkele andere acteurs uit onze theatergroep in voor een rol. Maar het was toch even wennen om thuis alleen te repeteren. Dat is niet gemakkelijk.”

Voelde dat ook zo voor jou Jessica?

Jessica: “Uiteraard, we voelen ons ook als amateurtoneelspelers in een wachtzaal. Wachten om te kunnen spelen zodra de coronacijfers het toelaten. Dit concept was dus een geschenk uit de hemel. Onze set werd goed gepoetst. We hadden altijd een mondmasker op, behalve bij de finale take.”

En gaat het spannend worden voor de Genkenaar?

Stephanie: “We gaan niet veel verklappen, maar de serie heet ‘De Afdronk’ en het speelt zich af op een huwelijksfeest dat volop bezig is. Het gaat om twee wijnbouwfamilies die al jaren elkaars rivalen zijn. Plots valt er een slachtoffer op het feest en dan begint het spel en de zoektocht naar de moordenaar.”

Jessica: “We hopen dat de Genkenaar massaal kijkt en mee zoekt naar de dader en het motief. Eind maart starten de afleveringen die je via de website van Genk kan volgen!”

 ‘De Afdronk': Interactief Cluedo-spel vanaf 31 maart in 8 afleveringen. 

Kijk via www.genk.be/deafdronk en volg De Afdronk op social media. Met 35 acteurs uit 10 Genkse theatergroepen, regie door Lennart Lemmens