Goed gedaan: Linda, Marc en Christel doen vrijwilligerswerk

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 8 u.
De hele maand september kan je in Genk vrijwilligerswerk uitproberen dankzij de inleefmaand. Er is keuze uit meer dan 75 vacatures. Laat je over de streep trekken door deze drie enthousiaste vrijwilligers!

VOORLEZEN IN DE BIB

In de bibliotheek van Genk helpt Linda Doksoz als vrijwilligster alle kinderen met het vinden van een leuk boek. "Hier komen ook veel anderstalige ouders die hun kinderen willen stimuleren om Nederlandstalige boeken te lezen. Zij kunnen ook op mij rekenen. We zoeken voor september vrijwilligers die willen voorlezen aan jonge kinderen, want zo help je hun taalvaardigheid ook verbeteren. Misschien heb jij wel zin?”, lacht Linda.

SPORTIEF HELPEN

Voor sportieve vrijwilligers zijn er allerlei vacatures. Christel Wertelaers organiseert met VZW Sportpret sportkampen voor kinderen in kansarmoede. “Hun dankbaarheid en blijdschap als ze bij ons sporten, is ontroerend,” zegt ze. “Hier worden ze niet in een vakje gestopt. Heerlijk om hier te werken als vrijwilliger!”

Ander sportief vrijwilligerswerk vind je bij SportinGenk Park. Zo kan je helpen tijdens de Open Sportdag of zwemles geven. Of steek een handje toe bij de organisatie van de spannende obstacle runs die hier in september plaatsvinden.

GROENE KLUSJES

Ook groene vingers hebben mogelijkheden: van bloembollen planten tot natuurgids worden of helpen in een pluktuin. Marc Lemmens vrijwilligt als natuurbeheerder en maakt foto’s voor de promotie van de Stiemervallei. “Je kan Natuurpunt helpen en exoten verwijderen of ons bijstaan om vijvers open te maken”, legt hij uit. “Werk dat loont want nu leven de boomkikker en de bever terug in de Stiemervallei. Ik nodig iedereen met een hart voor de natuur uit!”


MAAK HET VERSCHIL!

Kinderfietsen herstellen, afwassen of dieren verzorgen… het aanbod is groot. Check de website en doe mee. Je kan rechtstreeks contact opnemen met de aanbieders.

www.genk.be/inleefmaand-vrijwilligers