Goede start van mobiele prikmomenten in Genkse scholen

Gepubliceerd op dinsdag 7 september 2021 14.15 u.
Persbericht van 6 september 2021

Stad Genk en het ELZ Kemp en Duin vzw zijn deze ochtend gestart met de vaccinaties in het secundair onderwijs. Nog tot en met vrijdag trekt een mobiele unit van school naar school om de jongeren een extra kans te geven om zich alsnog te laten vaccineren. Hiermee hoopt de stad de vaccinatiegraad bij deze leeftijdsgroep te verhogen. Op de eerste dag lieten 56 van de 797 studenten zich vaccineren.

Lagere vaccinatiegraad bij de jeugd

Bij de Genkse jongeren ligt de vaccinatiegraad rond de 65%. Dit is 15 % onder het Vlaamse gemiddelde. De stad besloot daarom in samenspraak met het ELZ Kemp en Duin en de Genkse scholen voor middelbaar onderwijs om van school tot school te trekken met een mobiel vaccinatieteam om zo de jongeren nog een extra kans te geven om zich te laten vaccineren. “Je laten vaccineren is een eigen en vrije beslissing, maar we hopen dat veel jongeren deze kans op een normaal leven grijpen en er toch voor kiezen om zich te laten vaccineren”, aldus burgemeester Wim Dries.

Primeur in Genk

Vandaag mocht GO! BUSO De Richter de spits afbijten voor de reeks mobiele vaccinatiemomenten in Genk. Hoewel de vaccinatiegraad binnen de betreffende school wel al rond de 80% ligt, lieten nog 7 van de 147 jongeren zich vaccineren.
Na de middag was het de beurt aan de GO! Campus Genk, waar 49 van de 650 leerlingen zich nog lieten vaccineren. “Dit komt neer op 8% van de leerlingen die we via deze weg toch konden overtuigen om zich nog te laten vaccineren. Hiermee zijn we zeker tevreden op deze eerste dag”, zegt Roel Vandewal, centrumverantwoordelijke van het vaccinatiecentrum As-Genk-Zutendaal.

Gestelde doelen

“Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk leerlingen te overtuigen om zich te laten vaccineren. Met deze actie hopen we tegen het einde van de week minstens een 300-tal vaccins te hebben gezet”, sluit burgemeester Wim Dries af.