September: golf en minigolf

Initiatie golf op Spiegelven (Wiemesmeerstraat 109)

  • Maandag 6 september: 10 – 11.30 uur
  • Dinsdag 14 september: 18 – 19.30 uur
  • Donderdag 16 september: 10 – 11.30 uur
  • Zaterdag 25 september: 15 – 16.30 uur

PRAKTISCH

  • 10 euro per persoon (na tussenkomst van het stadsbestuur).
  • Maximaal 15 deelnemers.
  • Inschrijven: Sociaal Welzijn – 089 65 43 72 – sociaal.welzijn@genk.be

 

Dat golfen meer is dan met een stok een balletje in een hole slaan, weet ondertussen iedereen. Toch hangt er nog altijd wat mysterie rond de sport, die onterecht wordt geassocieerd met snobisme. Net voor corona toesloeg, werd Patricia Vrancken-Fagard bij golfclub Spiegelven verkozen tot captain om de wedstrijden voor de leden te organiseren. ‘Het leuke is dat je hier zo veel mensen leert kennen’, prijst ze de sfeer in haar club. Toen ze de golfsport ontdekte, na dertig jaar ballet, was dat een openbaring.

Wat vind je zo leuk aan golf?

Patricia: Met niets anders kan ik mijn hoofd zo goed leegmaken. Je hebt dan ook je hele focus nodig voor de juiste techniek. Want vergis je niet: golfen is niet evident. Er komt best wat oefening bij kijken. Daarnaast hebben we in Genk een prachtige locatie waar je kan proeven van de schitterende en altijd verrassende natuur. Het glooiende landschap waar je door stapt op weg naar je balletje is het perfecte decor om tot rust te komen.

Is de drempel niet wat hoog voor wie nooit eerder golf speelde?

Patricia: Met onze golfinitiatie bieden we een leuke eerste kennismaking aan met de golfsport. Een extra voordeel is dat je op Spiegelven goed zit voor veel sociaal contact en er een echt gemoedelijke sfeer hangt onder de golfers. Wij zijn echt geen elitaire club!

Waarom verdient golfen zijn plaats in het programma van Beweeg in Genk?

Patricia: Golfen is niet alleen fijn, maar ook heel goed voor je lichaam. Je kan kiezen voor negen of achttien holes. Dan ben je respectievelijk twee tot vier uur bezig, op een rustig tempo sportend en genietend in de openlucht. Je stapt acht tot tien kilometer en traint er je armen en schouders goed mee. Heel wat mensen die het tennis of hockey vaarwel zeggen, schakelen over op golf. Hun slagtechniek komt hen goed van pas en op een minder hoog tempo blijven ze toch actief.

Kom een keer proeven van deze leuke bewegingsactiviteit op een van de mooiste golfcourts van Limburg.

 

 

Minigolf Kattevennen met kleinkinderen

 

Minigolf is al lang niet meer het kleine broertje van golfen, maar een laagdrempelige manier om met het hele gezin of de kleinkinderen kennis te maken met clubs en holes. En de loopings die je je balletje onderweg moet laten nemen, maken het allemaal nog spannender.

PRAKTISCH