Goud voor Genks groen

Gepubliceerd op woensdag 1 februari 2023 14.34 u.
Groen doet het goed in Genk. Dat wordt nog eens bevestigd door de Openbaargroen-awards. Dat zijn de prijzen die het vakblad van de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) elk jaar uitreikt aan groene, gemeentelijke initiatieven.

Zo werd Genk in Bloei eerste laureaat in de categorie ‘themagroen’. In deze jaarlijkse actie zetten seizoensgebonden de stad, vrijwilligers en inwoners zich samen in om extra kleur in het straatbeeld te brengen. De jury looft de deelname van de Genkenaren in het ontharden van hun tuinen, het niet gebruiken van pesticiden en de bloemenweelde in tuinen, maar ook op balkons en terrassen.

Ook de scholenactie, het Genk in Bloei-feest, de Moederdagactie, de bloembollenactie en de Maand van het Park konden rekenen op een welverdiend applaus.

De gouden medaille voor Genk in Bloei was niet de enige Genkse laureaat. De prijs voor de ‘beste realisatie door een groenaannemer’ ging naar welzijnscampus Portavida die ook in de prijzen vielen in de categorie ‘omgevingsgroen’. Omdat ‘een groene omgeving mensen gezond houdt’, zo staat te lezen in het verslag van de jury.
Ten slotte haalde Genk ook goud in de categorieën ‘Bijenvriendelijke gemeente’ en ‘Gemeente in bloei’.

Foto's: Genk in Bloei, laureaten voortuinen en ontharding - Genk in Bloei moederdagactie op de Grote Markt in Genk-Centrum - Bloembollen plantactie met ouders, leerlingen en leerkrachten lagere school in Boxbergheide 

Meer weten over de acties van Genk in Bloei?

Lees meer