Genk hele jaar in bloei, dankzij scholieren en bebloemingsactie

Gepubliceerd op dinsdag 26 februari 2019 13.06 u.
“De toekomst ligt bij onze jeugd!”, klinkt het bij de Genkse Bebloemingsactie. Daarom organiseert de werkgroep elk jaar een scholenactie. In februari maakten de leerlingen van de Richter 250 houten bloemen die de komende weken beschilderd worden door schoolkinderen.

O-PARADE

Elk jaar vindt in Genk de Bebloemingsactie plaats. Die stimuleert de bebloeming van voortuinen en balkons in Genk. Maar de werkgroep organiseert ook andere activiteiten, zoals de versiering van een bloemenwagen op de O-parade, de Maand van het park en de Moederdagactie in mei. En hierbij betrekken ze graag de Genkse jeugd op een ludieke manier.

TWEE METER

Yannick Krikke (Dienst Groenbeheer): “Vorig jaar schilderden de klassen kruiwagens als decoratie en dit jaar vroegen we ze om kleurige houten bloemen te maken. De bloemen zijn 30 centimeter tot twee meter groot en worden gebruikt in de O-parade of als decoratie in de stad. In november wil de werkgroep deze bloemen een mooi plekje geven bij de kindergraven op onze Parkbegraafplaatsen. De deelnemende scholen mogen ook wat bloemen houden. In totaal doen er 741 leerlingen mee uit 8 basisscholen. In de lente zullen de eerste bloemen klaar zijn!

BEBLOEMINGSACTIE IN EEN NIEUW KLEEDJE 

Dit jaar 'plant' de Genkse Bebloemingsactie heel wat nieuwigheden. Wil je dus ook eens deelnemen aan een van hun acties of gewoon even kennismaken met deze werkgroep?

Contacteer hen gerust via stad Genk!

Lees meer