Grootste hondenlosloopweide van Genk in de maak: 5 hectare om lekker rond te crossen

Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 13.52 u.
Persbericht van 3 oktober 2023

Leuk nieuws vlak voor Werelddierendag én een vroeg kerstcadeau voor alle Genkse viervoeters: eind november starten de werken voor de inrichting van een nieuwe losloopweide. De opening is gepland voor Kerstmis.

“We hebben ondertussen al vier losloopweides in Genk. Maar er was nood aan meer”, steekt schepen van Dierenwelzijn, Anniek Nagels, van wal. “Zo’n 11.000 honden in Genk, dat zijn heel wat pootjes die willen rondrennen. Daarom openen we dit jaar nog een vijfde, en begin volgend jaar volgt er met zekerheid een zesde losloopweide.”

De vijfde losloopweide komt in Kattevennen. “Om verschillende redenen was dit de perfecte locatie. Het is makkelijk bereikbaar, een bekend recreatiedomein, en de ideale plaats in het bos om tussen de bomen te lopen. Dat hadden we nog niet”, vertelt schepen Nagels.

Ongestoord rondcrossen


Achter het minigolfterrein wordt een gebied van zo’n vijf hectare ter beschikking gesteld, zo wordt deze weide meteen de grootste in Genk. Binnen de losloopweide komt er een aparte, afgebakende zone voor kleinere hondjes. Bij de inrichting wordt er gestreefd naar een kilometer wandelpaden. Er wordt 28.000 euro vrijgemaakt voor dit project.

In het voorjaar van 2024 wordt nog een zesde losloopweide ingericht. Tussen Boxberg en Winterslag komt er een zone van 1,4 hectare met hoogteverschillen. Ideaal voor honden om rond te crossen en zich uit te leven. De opening is voorzien voor mei 2024. “Na de opening van deze twee weides, kunnen we met trots zeggen dat er in elke hoek van Genk een plaats is waar honden vrij kunnen rondlopen”, besluit schepen Nagels.

Werelddierendag in Genk


Op 4 oktober, Werelddierendag, worden alle dieren ook gevierd in Genk. In de bibliotheek wordt er voorgelezen, er is een workshop katten knutselen of je kan ‘miauws’ leren praten. Voor volwassenen is er de expo ‘Gelieve in de kelder te kijken’ over vermiste huisdieren.
Ook op het stadsplein valt er wat te beleven. Je kan spelenderwijs leren hoe je best met dieren moet omgaan en verschillende infostands vertellen welke organisaties zich in onze stad inzetten voor dierenwelzijn.

MEER INFO

Klik hier voor meer info over de losloopweides.
Klik hier voor meer info over de activiteiten voor werelddierendag in de bibliotheek.
Klik hier voor meer info over de activiteiten voor werelddierendag op het Stadsplein.