Afslag Marcel Habetslaan afgesloten vanaf 1 oktober 2018

Gepubliceerd op vrijdag 28 september 2018 14.07 u.

Tijdelijk kruispunt

Torenlaan x Kompellaan

Vanaf maandag 1 oktober zal de afslag van en naar de Marcel Habetslaan vanop de Torenlaan in Genk afgesloten worden voor alle verkeer. Het verkeer van en naar Zwartberg zal vanaf dan moeten verlopen via het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten ter hoogte van de Kompellaan. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren.

Fietsen tijdens de werken

Tijdens de werken leiden we de fietsers veilig rond de Torenlaan en de werfzone. De fietspaden naar de omliggende woonwijken en onder de oude spoorbrug blijven gewoon toegankelijk.

Fietsers richting Genk fietsen via de Cockerillplaats, Houweelstraat en Marcel Habetslaan naar de Torenlaan. Fietsers richting Opglabbeek gebruiken zoals gewoonlijk het fietspad van de Torenlaan en fietsen via het bestaande fietsnetwerk richting de Lucien Londotstraat.

Fietsers die de Torenlaan willen kruisen volgen de fietsomleidingen en kunnen de Torenlaan oversteken aan het kruispunt met de Lucien Londotstraat. Hier zijn verkeerslichten voorzien.

Doorgaand verkeer

Door de middenberm te verharden, blijft verkeer op de Torenlaan in elke richting over twee versmalde rijstroken mogelijk. Deze werken gebeuren buiten de spitsuren. Over een beperkte afstand kan de aannemer hiervoor wel tijdelijk één rijstrook van de Torenlaan innemen.

Werken

De komende weken start de bouw van de nieuwe fietstunnels aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan. De aannemer voerde de afgelopen weken al de eerste minderhinderwerken uit. Zo werd de brandweg tussen de Kompellaan en de Torenlaan verhard met asfalt en de verkeerslichten aan de N76 geïnstalleerd. In de omgeving van de M. Habetslaan werden aan de Torenlaan ruimte vrijgemaakt voor tijdelijke verbindingen voor fietsers en verhardingen voor het gemotoriseerd verkeer.

Blijf op de hoogte

Op de website van Wegen & Verkeer vind je altijd de meest recente informatie.