Hartverwarmend: Termien verzamelt voedselpakketten

Gepubliceerd op vrijdag 30 november 2018 11.38 u.
Al tien jaar organiseert Jean-Marie Wypychowski een kerstmarkt voor de wijk Termien. En zoals elk jaar doen ze dat met de hele straat, de Boekweitstraat! “Hier is het makkelijk om iedereen snel te mobiliseren”, zegt Jean-Marie die zo’n beetje de trekker van de bende is.

KLEIN MAAR GEZELLIG

“We hebben jaren geleden met de straat het nodige materiaal aangekocht dat we telkens weer opnieuw inzetten voor al onze evenementen. Tafels en stoelen krijgen we van de Genkse uitleendienst.”

De opzet hier is natuurlijk veel kleiner dan op andere kerstmarkten, maar hier luidt het motto ‘lokaal, gezellig en geen pijn in de portemonnee’. “We houden onze prijzen bewust heel laag zodat iedereen hier iets kan eten en drinken, verzekert Jean-Marie.

INZAMELACTIE VAN ETENSWAREN

Je kan tijdens je bezoek aan de kerstmarkt ook je goed hart laten zien want ook dit jaar worden er etenswaren ingezameld. De goederen gaan naar vzw De Passerrel, een Genkse organisatie die dakloze en thuisloze vrouwen met hun kinderen onder de vleugels neemt.

Daarom doet Jean-Marie deze oproep: “Kom iets drinken en een hapje eten op onze kerstmarkt en breng ook iets mee. Maakt niet uit of het veel of weinig is: elk pakje suiker, bloem, rijst of pasta telt! Zolang de verpakking maar in goede staat is en niet vervallen, zijn we er blij mee en kunnen we andere mensen echt helpen.”

Kerstmarkt Termien:

Zaterdag 15/12, Boekweitstraat, vanaf 16 uur

Je kan hier terecht met allerlei (droge) verpakte voeding zoals suiker, bloem, rijst, pasta, melk, enzovoort!