Help een anderstalige Genkenaar op weg

Gepubliceerd op woensdag 28 december 2022 14.37 u.
Op zoek naar een toffe uitdaging in 2023? Wat dacht je van inburgeringscoach? Voor het duo Martha en Gladys werkt dit wonderwel. Of wil je taalhulp worden tussen dienstverleners en anderstaligen? Lees dan verder.

Een inburgeringscoach is iemand die een anderstalige, nieuwe Genkenaar helpt om zich sneller te laten thuisvoelen in de stad. Samen oefenen ze ook het Nederlands. Martha Duchateau en de Venezolaanse Gladys La Rosa Torrealba vormen al vijf jaar een duo “Ik wilde graag met een Spaanstalige nieuwe Genkenaar gekoppeld worden”, vertelt coach Martha. “Dus trof ik het wel met Gladys, een match uit de duizend.” Martha hielp haar in het begin vooral bij het oefenen van het Nederlands. “Maar inmiddels spreek ik de taal heel vlot en geef ik Spaanse les aan Nederlandstaligen”, pikt Gladys in. “Martha en ik spenderen heel veel tijd samen. We gaan samen shoppen, wandelen, uit eten, … Zij is als familie voor mij."

Inburgeringscoach worden? Kom dan naar het infomoment op 18 januari

Lees meer

Ben je ook een krak in een andere taal dan het Nederlands? De stad zoekt ook taalhulpen. Dat zijn vrijwilligers die willen tolken in gesprekken tussen dienstverleners en anderstaligen. Hiervoor is een online infomoment voorzien op 1 februari

Lees meer