Het Repair Café: warm aanbevolen door Nunzia

Gepubliceerd op woensdag 28 augustus 2019 16.53 u.
Nunzia La Ruffa is een trouwe bezoeker van het Repair café. Hier herstellen ze gratis wat kapot is. Het initiatief komt van Stebo en dienstencentrum De Halm steekt er de schouders onder. Hun motto: waarom weggooien als je het nog kan herstellen!

Nunzia, wat is een Repair Café?

Repair Café is een gezellig ontmoetingsmoment waar je gratis kapotte toestellen of voorwerpen kan laten maken. Herstellers of fixers repareren fietsen, computers, stofzuigers, haardrogers … en zelfs kledij. Prachtig dat zij hier tijd voor maken!

Waarom bezocht jij het Repair Café?

Ik had een kapotte airfryer en mijn tablet was stuk. Toen ik hoorde over het Repair Café, twijfelde ik niet. Beter dan weggooien, toch?

Werd je goed geholpen?

Zeker, alles is gemaakt. Ik hoor zelfs dat de helft van wat hier binnenkomt onmiddellijk kan hersteld worden. Bij de andere helft vinden ze het probleem maar hebben ze bv geen herstelstuk. En in sommige gevallen is het echt kapot.

Heb je tips voor de bezoekers?

Breng info over je toestel mee. Bv een gebruiksaanwijzing, vervangstuk ... Dat is wel handig. Als je computer of tablet stuk is, vergeet dan je wachtwoord niet. En ook: kom op tijd!

 

Repair Café, elke 4de zaterdag van de maand: Herstelling is gratis, vervangstukken niet!
28/9, 26/10 en 23/11, 10 tot 13 uur
Dienstencentrum De Halm, Halmstraat 9
Wil je mee herstellen? Ook welkom!
Contacteer Jens.vaes@stebo.be (T 0483 28 86 27)
Volg Repair Café Genk op Facebook!