Sitemanager Portavida Hilde Adamczak wint Senior Cera Award

Gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2019 15.59 u.
Op het Cera Award event in Leuven werd vanavond de winnaar bekend gemaakt van de online verkiezing voor de Senior Cera Award 2019. Hilde Adamczak, manager van de welzijnssite Portavida, was de laureaat. Ze volgt wiskundige aan de VUB Ann Dooms op.

Bijdragen aan inclusieve en duurzame samenleving

Vanavond werd in Leuven de Senior Cera Award uitgereikt. Een prijs die erkenning wil geven aan een persoon binnen een social profit-organisatie, voor zijn of haar bijdrage aan een inclusievere en duurzamere samenleving. Hilde Adamczak brengt de award mee naar Genk.
Hilde is manager van de Genkse welzijnssite Portavida, en beleidsmatig coördinator van vzw Menos, die begeleiding biedt aan personen met (jong-)dementie. Ze zetelt ook in Happy Aging van LifeTechValley, waar ze een actieve rol heeft bij de ontwikkeling van innovatieprojecten en producten in de zorg.

Verbindingen

Ria Grondelaers, schepen van Sociaal Welzijn: "We zijn bijzonder fier dat Hilde deze prijs in de wacht heeft gesleept. Het is een mooie erkenning voor haar werk op de verschillende domeinen waar ze actief is. Hilde is steeds op zoek naar verbindingen om maatschappelijke en economische impact te realiseren. Op welzijnssite Portavida slaagt ze er steeds in om verbindingen te creëren over de organisatiegrenzen heen en zo kruisbestuiving tot stand te brengen."

Projecten in ouderenzorg

Bij Happy Aging van LifeTechValley heeft ze een actieve rol bij twee projecten: Otium Care, een zorgzetel ontwikkeld door de firma Mecam door middel van cocreatie met zorgverleners en ouderen, en Snoezle, een mobiele oplossing van het bedrijf PiliPili voor het snoezelen in de vorm van een tentje met een bedrukte afbeelding en een geluids- en lichtmodule. Dat laatste toont aan dat innovatieve toepassingen niet per se complex en gesofisticeerd moeten zijn.
Hilde volgt wiskundige aan de VUB Ann Dooms op, en haalde het voor twee sterke kandidaten: Veerle Wouters, stafmedewerker Onderzoek en Innovatie bij Groep Gidts uit Hooglede-Gits, en Dirk Lips, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Schommel, een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning in Averbode.

Happy Aging integreert in In4care

Vanaf 1 januari 2020 integreren overigens alle activiteiten en de proeftuinwerking van Happy Aging in In4care. De merknaam Happy Aging blijft bestaan voor alle activiteiten die vanuit In4care georganiseerd worden rond ouderenzorg. Wel schakelt dit project een versnelling hoger en worden de activiteiten verder uit naar het Vlaamse en Brusselse zorglandschap.