Hoe gaat het met de Limburgse jeugd? Oud Ketnet-wrapster Sien Wynants houdt halt in Genk met de 'Babbelmobiel'

Gepubliceerd op dinsdag 17 mei 2022 10.29 u.
Persbericht van 17 mei 2022

Wat loopt er mis in het welzijnsbeleid voor kinderen? Hoe kan de jeugd beter begeleid worden? De Babbelmobiel gaat op zoek naar antwoorden op die vragen en trekt door Vlaanderen. Op 18 mei houdt de mobiel halt in Genk, de enige locatie in onze provincie.

Tussen 5 en 23 mei kunnen kinderen, jongeren, ouders en hulpverleners zelf hun stempel drukken op het welzijnsbeleid. Sien Wynants -voormalig Ketnet-wrapster en tv-presentatrice- nodigt hen uit in haar knusse Babbelmobiel om het te hebben over hun wensen en noden op vlak van ondersteuning. Zo worden ideeën en praktijken verzameld om het toekomstige gezins- en jeugdhulpbeleid van de Vlaamse regering mee vorm te geven.

“Iedereen die zijn verhaal kwijt wil is welkom in de Babbelmobiel,” roept schepen Anniek Nagels op. “Door deze waardevolle input kan er een beleid op maat uitgestippeld worden. Zo kan de welzijnssector in de toekomst gerichter en efficiënter werken en kunnen we onze jeugd veerkrachtig en sterk maken voor de toekomst.”

Op woensdag 18 mei om 15.30 uur komt de Babbelmobiel naar Campus O³ -Huis van het Kind Genk-Centrum, Jaarbeurslaan 19. Het is de enige locatie in Limburg waar de Babbelmobiel halt houdt. Dat is niet toevallig in de ‘Week van de Groeilamp’ (16-23 mei), waar iedereen die ‘kinderen helpt opgroeien’ in de spotlights wordt gezet.