Huisbezoeken “hoe gaat het met je” zijn afgerond

Gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2020 10.44 u.
Van 28 april tot 29 mei legde stad Genk meer dan 5 000 huisbezoeken af. Met 60 stadsmedewerkers, wijkpartners en vrijwilligers trokken ze van deur tot deur met één belangrijke vraag: hoe gaat het met je?

Weken samenleven in dezelfde ruimte, telewerken, thuisonderwijs, eenzaamheid, geen bezoek (of zeer beperkt in je bubbel) … de afgelopen maanden waren geen pretje voor veel Genkenaren. Dat bracht de stad op het idee om op huisbezoek te gaan in de wijken. “En dat werd over het algemeen heel erg gesmaakt“, zegt Jonathan Habils die als stadsmedewerker meehielp. “We hielden ons aan de afstandsregels en hadden een brochure op zak met basisinformatie over de coronaregels en nuttige contactnummers. Wie niet thuis was, of niet open deed, kreeg de brochure in de bus.”

PLANTREKKERS

In sommige wijken voelden de huisbezoekers veel warmte en solidariteit. Mensen en buren hielden echt wel een oogje in het zeil en zorgden voor elkaar. “Maar we zagen ook dat Genkenaren plantrekkers zijn. Ze waren vooral bezorgd over de mensen die écht hulp nodig hebben. Je zag wel dat een korte babbel iedereen goed deed. Sommigen keken echt uit naar het moment waarop we bij hen aanbelden”, aldus Jonathan.


Geen deurbezoek gehad en zit je met (hulp)vragen?
Stel je vraag via 089 65 36 00 of www.genkhelpt.be.
Op www.genk.be/coronavirus vind je alle info over de coronamaatregelen.