Huisbezoeken onder het motto ‘Samen tegen corona – Hoe gaat het?’

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020 11.53 u.
Dinsdag 28/04/2020 start een team van medewerkers uit de sociale diensten met een nieuw huisbezoekenproject. Onder het motto ‘Samen tegen corona – Hoe gaat het?’ trekken stadsmedewerkers de wijken in om mensen op te zoeken.

De medewerkers komen horen hoe het gaat, of er eventueel vragen of noden zijn op vlak van het gezin, financieel, mentaal welbevinden,…

De huisbezoeken vinden plaats met respect voor alle maatregelen. De medewerkers gaan tot aan de voordeur, het raam of de haag. Ze respecteren dus de fysieke afstand, maar maken op deze manier de sociale afstand toch wat kleiner.

In deze crisis zijn er immers heel wat mensen die het moeilijk hebben. Stad Genk doet al gedurende de hele crisis inspanningen om mensen te bereiken. Toch blijven sommige problemen onder de radar. Eerder deed de stad een soortgelijke actie naar 60-plussers.

De huisbezoeken staan ingepland vanaf dinsdag. Via een kort gesprekje zal de stadsmedewerker peilen naar hoe het gaat, of er eventueel een hulpvraag is naar aanleiding van corona, of er misschien problemen zijn,… Zo biedt de stad een luisterend oor, correcte informatie en doorverwijzing voor wie dat nodig heeft. Een brochure met basisinformatie over wat mag, hoe de stad bereikbaar is of waar je terecht kan met hulpvragen of problemen, wordt aangeboden in vijf talen (in de eerste plaats in het Nederlands, en voor wie dat nodig heeft Engels, Italiaans, Turks of Arabisch).