In onze winkel brandt het vuur van ambacht

Gepubliceerd op woensdag 27 oktober 2021 12.17 u.
Drie Linden, een onderdeel van zorgorganisatie Covida, heeft een bijzondere winkel op Portavida geopend. Anita Rouffa werkt er en vertelt enthousiast wat je in ‘de wink3l’ kan vinden.

Anita, elke ochtend spring jij enthousiast in Zwartberg op de bus om hier te werken. Wat gebeurt hier?

Anita: “Aan het dagcentrum voor mensen met een beperking is een atelier en winkel verbonden. Hier verkopen we unieke handgemaakte producten. We maken alles zelf en houden de winkel ook zelf open.”

Hier werken mensen met een beperking, maar zo mogen we dat niet zien want het gaat om fierheid en talent. 

Anita: “Inderdaad. Ons atelier herbergt niet alleen fierheid, maar ook talent. Dat is ook de slogan die hier op het venster plakt. En zo zie ik mezelf en alle andere medewerkers: niet als mensen met een beperking maar wel als mensen met talent om mooie dingen te maken.”

Wat maak jij precies?

Anita: “Ik maak keramiek. We hebben een mooie collectie voor je eettafel, zoals kommen, schalen, theelichtjes,... We werken ook per seizoen. Nu zijn we toe aan de kerstcollectie en maak ik decoraties met kransen.”

Kan iedereen hier komen kopen?

Anita: “Uiteraard, we zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag, en dat telkens van 10 tot 17 uur. En je ziet ons ook aan het werk in het atelier in de winkel ligt!”

‘De Wink3l’ ligt op Portavida, Welzijnscampus (Weg Naar As)
Wist je dat Drie Linden, Covida, heel wat meer doet? Zij verzorgen ook mailings en relatiegeschenken. Heb je kurk, kroonkurken, blikjes in huis. Zij verzamelen en maken er iets moois mee.
Interesse? T 089 84 95 19 of mail dewink3l@covida.be