Infoavond drugslabo's 'Smell it'

Onze samenleving krijgt steeds meer te maken met gebruik van genotsmiddelen. Illegale drugs zoals XTC of andere synthetische drugs bereiken een steeds grotere groep mensen. Daarom zetten stad Genk en politie Carma in op meer bewustwording. Want naast de schadelijke gevolgen van drugs voor de gezondheid, zorgen productie en handel voor te veel criminaliteit.

 “We krijgen steeds vaker te maken met drugslabo's en lozingen van drugsafval”, zegt Peter Colla van het Veiligheidshuis. Genk ligt in een grensstreek en die locatie is geliefd bij drugscriminelen. Dat zorgt voor ernstige risico’s voor onze veiligheid, gezondheid en het leefmilieu.”

Recent werd er in Genk nog tonnen met drugsafval ontdekt. Omdat een overheid niet alles hoort en ziet, is het belangrijk dat ook bewoners alert zijn: “Meldingen van verdachte signalen kunnen de politie op het juiste spoor brengen om drugsbendes op te pakken. Met een infoavond zoals deze willen we bewoners informeren. We werken met een geurtafel zodat je de typische chemische geuren van zo’n labo kan herkennen en we vertellen hoe je best handelt als je iets ontdekt”, aldus Peter Colla. “Dit kan voor vele mensen interessant zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die buiten werken zoals groenarbeiders of bosbeheerders maar ook voor verhuurders van loodsen of opslagruimtes.”

Verdachte signalen kunnen sowieso altijd gemeld via www.anoniemdrugsmeldpuntLimburg.be

Infoavond praktisch:

Wanneer? 25/10 – 20 uur

Waar? Casino Modern, André Dumontlaan 2 

Schrijf gratis in voor 21 oktober

 schrijf je online in 

via mail: veiligheidshuis@genk.be

De infoavond is een samenwerking tussen Parket Limburg, stad Genk en PZ Carma.