Inspiratievoormiddag: divers en inclusief werken met vrijwilligers: 24/6

Op 24 juni organiseert het vrijwilligersloket in samenwerking met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een inspiratievoormiddag waar drie Genkse verenigingen en organisaties vertellen hoe zij erin slagen om kwetsbare vrijwilligers op te nemen.
 
Waarom zou je bij je zoektocht naar vrijwilligers altijd terugvallen op dezelfde profielen? Wat betekent het om personen met een handicap, een andere culturele achtergrond of een psychische kwetsbaarheid te verwelkomen in je vereniging of organisatie? En hoe maak je van die samenwerking een succes? Goede praktijken en succesverhalen daarover delen het Genkse dierenasiel, Toermalien en het Genks Comité Ontwikkelingssamenwerking tijdens deze boeiende voormiddag, die je vrijwilligershorizon ongetwijfeld verrijkt.
 
1+1=3
Een inclusieve kijk op kwetsbare vrijwilligers heeft voordelen voor zowel de vereniging als de vrijwilliger. Beide plukken de vruchten van de kans die gegeven of gekregen wordt. Een kwetsbare vrijwilliger brengt immers tal van onverwachte inzichten mee en kan inspirerend zijn voor de vereniging. En zelf groeit de vrijwilliger dankzij de nieuwe ervaringen en de begeleiding vanuit de vereniging.

Verwacht je alvast aan een prikkelend netwerkmoment, dat ook jou als bezoeker uitdaagt om samen de weg in te slaan naar meer diversiteit in je vereniging en vrijwilligersgroep.
 
Inschrijven
Genkse verenigingen en organisaties kunnen voordelig inschrijven (10 euro in plaats van 50 euro) via het vrijwilligersloket:
sociaal.welzijn@genk.be 
089 65 43 73

 

Programma 24 juni

9.30 uur: ontvangst

10 uur: start toelichting door drie Genkse verenigingen die inclusief werken met vrijwilligers

12 uur: samen nadenken en tips uitwisselen over hoe je jouw vereniging of organisatie inclusiever kan maken voor vrijwilligers

13 uur: netwerklunch met broodjes