It was 50 years ago today - lezing over The Beatles

In deze lezing heeft Niels Klerkx (historicus en cultuurwetenschapper) aandacht voor de minder bekende verhalen achter de wereldberoemde songs, optredens en platenhoezen van The Beatles.


April 1970. De grootste band aller tijden hangt de instrumenten definitief aan de wilgen. Een halve eeuw na datum blikken we terug op de geschiedenis van dit viertal.
In een tiental jaar tijd maakten The Beatles een enorme evolutie door. Van het jonge rockgeweld in het ruige Hamburg tot de psychedelische experimenteerdrift tijdens de opnames van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, van het avant-gardistische Tomorrow Never Knows tot de zeemzoete, maar perfecte popsong Yesterday.


Daarbij beantwoordt Niels Klerkx heel wat vragen: hoe leidde de enorme bekendheid van The Beatles tot enkele komische maar ook gevaarlijke complottheorieën? Was Yoko Ono echt de oorzaak van de split? Hoeveel droegen Ringo en George Harrison bij aan het succes van de band? Hoe groot was nu eigenlijk de rivaliteit met die andere grootheden, The Rolling Stones?


De lezing vormt de ideale introductie tot het concert van The Bootleg Beatles op woensdag 12 februari in C-mine Cultuurcentrum.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

Bibliotheek Genk

Informatie

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie