Je eigen zaak starten of verder uitbouwen in Genk? Deze subsidies kunnen je helpen

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 15.41 u.
Stad Genk is niet alleen een administratief aanspreekpunt voor ondernemers. We helpen ondernemers ook in hun zoektocht naar ondernemersruimte en met subsidies. Drie subsidies uitgelicht die je op weg kunnen helpen.
NIEUW! SUBSIDIE VOOR DE DIGITALE BEREIKBAARHEID VAN JE ZAAK

Genkse ondernemers die nog geen of geen goede digitale handelsomgeving hebben, kunnen vanaf nu rekenen op een nieuwe subsidie van de stad Genk. Door corona en de lockdowns kwam het belang van online winkelen meer dan ooit naar boven. Toch zijn veel Genkse handelaars en horeca-uitbaters nog afwezig in de e-commerce. Hierdoor missen ze de kans om ook online in contact te blijven met bestaande klanten en mogelijke nieuwe klanten.

Een goed werkende en duurzame e-commerce opzetten is niet makkelijk en daarom wil de stad Genkse handelaars en ondernemers helpen via twee formules: de investering of het abonnement.

In het eerste geval neem je een firma onder de arm en investeer je in een eigen onlineplatform.

In het tweede geval neem je een abonnement op een (bestaand) softwareplatform voor e-commerce.

In beide gevallen bedraagt de terugbetaling van de stad maximaal 40 procent van de

investering met een plafond van maximum 5400 euro en een beperking in tijd.

SUBSIDIE VOOR STARTERS

Wie een eigen zaak wil starten, kan terecht bij ‘De Stadsfabriekjes’. Dit steunprogramma voor creatief en/ of ambachtelijk ondernemerschap in Genk-Centrum ondersteunt concepten met een sterk en onderbouwd business plan. Kandidaat-ondernemers kunnen ofwel een financiële ondersteuning krijgen om zes maanden hun eigen pop-up uit te baten. Wie al direct de stap zet naar een permanente atelier of handelszaak kan een beroep doen op een projectsubsidie van maximaal 20.000 euro.

SUBSIDIE VOOR VERFRAAIING PANDEN

De subsidie verfraaiing van handelspanden, horecazaken en buurtwinkels dient als duwtje in de rug voor wie wil renoveren. Dit is voor ondernemers die een bestaand of leegstaand handelspand willen opknappen. Je kan tot 50 procent van je investeringskosten terugvorderen met een maximum van 10.000 euro.

Meer info op genk.be/ondernemen 
Lees ook het verhaal van ondernemers in Genk:

Goele startte haar eigen naaiatelier in Genk-Centrum.

Ozen bouwt zijn bedrijf voor interieurschrijnwerk verder uit.